Ključne omogočitvene tehnologije (KET) kot osnova za inovacije.

 

 

Med 8. in 12. oktobrom 2018 je v okviru multikonference Information Society 2018 v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« potekala 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij.

 

Vnaprej načrtovani R2B (Research-to-Business) sestanki sopotekali med 8. in 10. oktobrom na Institutu "Jožef Stefan" v okviru 11. Mednarodne konference o prenosu tehnologij.

 

Na konferenci bodo predvidoma obravnavane sledeče tematike:

    • Kako lahko KET Tehnološki centri (KET TC) pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj popolnoma novih industrij?

 

    • Kako lahko KET TC pomaga premostiti evropsko "Dolino smrti"?

 

    • Kako povečati s KET povezano proizvodnjo v EU in kako lahko KET TC in industrija bolje sodelujejo pri povečanju izkoriščanja patentov znotraj EU?

 

 

banner

 

 

 

 

 

NAGRADA ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE V LETU 2018

 

Na konferenci smo podelili posebno nagrado za najboljše inovacije z javnih raziskovalnih organizacij v letu 2018. Poudarek tekmovanja je na predstavitvi poslovnih predlogov pred ocenjevalno komisijo, ki jo sestavljajo investitorji in strokovnjaki s področja komercializacije tehnologij. Člani komisije so ocenili tržni potencial predstavljenih inovativnih tehnologij in tehnologije z najvišjim tržnim potencialom nagradili z denarnimi nagradami! Sodeluj!

 

 

 

MEDNARODNI PARTNERSKI DOGODEK: R2B SESTANKI

V okviru konference bodo potekali vnaprej načrtovani R2B (Research-to-Business) sestanki, tekom katerih se bodo lahko predstavniki raziskovalnih organizacij in podjetij pogovorili o morebitnih razvojnih rešitvah, invencijah in komercialno zanimivih tehnologijah. Tovrstni sestanki predstavljajo izjemno priložnost za vzpostavitev bodočih raziskovalnih sodelovanj in poslovnih sinergij. Lansko leto se je partnerskega dogodka udeležilo več kot 150 raziskovalcev, predstavnikov podjetij in samostojnih podjetnikov.

Prijavi se tukaj!

CILJI ORGANIZACIJA LOKACIJA PROGRAM NAGRADE REGISTRACIJA