TT koordinator je oseba iz določenega odseka, izbrana skladno z navodili posameznih vodij odsekov. Listo smo oblikovali prvič leta 2009, vodimo jo v CTT in jo posodabljamo enkrat letno, ponavadi v mesecu januarju/februarju.
 
TT koordinator od CTT prejema in ustrezno skladno z lastno presojo znotraj odseka širi informacije o naslednjih temah:

  • Iskanja partnerjev na EU projektih (naslovi + izvlečki) ter obveščanje o dogodkih (praviloma 1x tedensko): TT koordinator prejme filtrirane informacije glede na potrebe JRO (ne pa tudi glede na področja dela posameznih odsekov). TT koordinator na hitro pregleda tedensko ponudbo CTT in v primeru, da naleti na nekaj, kar bi bilo za njegov odsek ali koga od raziskovalcev z IJS, ki jih pozna, zanimivo, to posreduje naprej.
  • Obveščanje o obiskih podjetij: CTT redno obiskuje mala in velika podjetja (praviloma nekajkrat mesečno). TT koordinator prejme informacijo o podjetjih, ki prihajajo na IJS ali pa o podjetjih, ki jih CTT skupaj z zainteresiranimi raziskovalci IJS namerava obiskati. TT koordinator o planiranem obisku podjetja obvesti ostale na odseku (lahko le posreduje sporočilo in opozori na dogodek), še posebej, če je podjetje aktivno na področju dela odseka.
  • Ostalo (redko): informacije npr. o novi zakonodaji in pravnih ali finančnih okvirjih ter ostale informacije, relevantne za odseke. Informacije CTT in/ali partnerjev (mreže EEN, Vision2020 itd.). Vprašalnike, ki jih npr. želi imeti EK izpolnjene ter razne ankete – tudi ankete CTT o zadovoljstvu strank z našim delom ipd.
  • Naslednji korak je uskladitev znotraj odseka, kdo se bo obrnil na CTT za dodatne informacije (zainteresirani raziskovalec, TT koordinator, …) ter pošiljanje povratne informacije nazaj na CTT.