CTT vsako leto organizira Mednarodno konferenco za prenos tehnologij. Oglejte si povabilo raziskovalcem, da se prijavijo na nagrado, ki jo podeljujemo za najboljšo inovacijo na javnih raziskovalnih organizacijah.

Sodelavec Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT), Tomaž Lutman, za raziskovalce Instituta “Jožef Stefan” predstavi osnove zaščite intelektualne lastnine in oriše del ponudbe licenčne skupine CTT.

Center za prenos tehnologij in inovacij na IJS sodeluje pri projektu Ket4CleanProduction v okviru katerega povezujemo podjetja in raziskovalce. Oglejte si video, ki prikazuje sodelovanje raziskovalcev IJS s portugalskim podjetjem ChemiTek.

Portugalsko podjetje ChemiTek je med sodelovanjem z raziskovalci IJS in International Iberian Nanotechnology Laboratory (INL) pridobilo tehnološke rešitve o uporabi hidrofobnih aditivov, pripravi nanodelcev s hidrofobnim obnašanjem, pripravi površinskega premaza z dobrimi oprijemljivimi in korozijskimi lastnostmi.
Sodelovanje je bilo podprto s strani Centra za prenos tehnologij in inovacij ob vzpostavitvi kontakta, pripravi skupne prijave podjetja in raziskovalcev na Ket4CleanProduction finančna sredstva ter pri podpisu dogovora o sodelovanju.

Center za prenos tehnologij in inovacij na IJS sodeluje pri projektu Ketgate v okviru katerega povezujemo podjetja in raziskovalce. Oglejte si video, ki prikazuje sodelovanje raziskovalcev IJS s češkim podjetjem Pardam.

Raziskovalci Odseka za raziskave sodobnih materialov (K9) so za podjetje testirali antimikrobne lastnosti njihovih izdelkov. Podjetju so analize omogočile nadaljnji razvoj njihovih produktov. Sodelovanje je bilo podprto s strani Centra za prenos tehnologij in inovacij ob vzpostavitvi kontakta, pridobivanju KETGATE finančnih sredstev in pri podpisu dogovora o sodelovanju.

Januarja 2017 smo s partnerji organizirali obisk članov Obrtno podjetniške zbornice Slovenije na IJS.

Znanstival na IJS, 2016 Festival je namenjen spodbujanju radovednosti in ustvarjalnosti ter promociji izobraževanja in znanosti.

V okviru projekta STEM4YOUTH smo v sodelovanju z raziskovalnimi odseki IJS izdelali posamezne programe za poučevanje naravoslovno-tehničnih predmetov v gimnazijah in srednjih šolah. Poleg posnetkov so za dijake in mentorje pripravljeni tudi delovni listi, ki jih vodijo skozi naloge.

Kemija v nanotehnologiji: Preizkus sončnih krem in fotokatalitični test. Program je pripravil Odsek za nanostrukturne materiale (K7) na IJS. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Kemija v računalništvu: Piezoelektrični materiali. Program je pripravil Odsek za elektronsko keramiko (K5) na IJS. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Energija in okolje: Sončne celice ter vetrna turbina. Program je pripravil Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij (CT3) na IJS. Delovni list za mentorje in dijake.

Kemija v transportu: Korozija aluminija oziroma njegovih zlitin. Program je pripravil Odsek za fizikalno in organsko kemijo (K3), dr. Peter Rodič. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Kemija v športu; video 1: Superhidrofobne prevleke na aluminiju za aplikacije v športu. Program je pripravil Odsek za fizikalno in organsko kemijo (K3), dr. Peter Rodič. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Kemija v športu; video 2: Superhidrofobne prevleke na aluminiju za aplikacije v športu. Program je pripravil Odsek za fizikalno in organsko kemijo (K3), dr. Peter Rodič. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Kemija v medicini: Mikroorganizmi v/na vsakodnevnih predmetih in difuzijski antibiogram. program je pripravil Odsek za biokemijo, molekularno in strukturno biologijo (B1) na IJS. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Kemija v kmetijstvu: Določanje količine vitamina C v hrani. Program je pripravil Odsek za biokemijo, molekularno in strukturno biologijo (B1) na IJS. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Recikliranje: Aluminijeve zračne baterije za enostavnejšo reciklažo Program je pripravil Odsek za fizikalno in organsko kemijo (K3), dr. Peter Rodič, IJS. Delovni listi: mentorji, dijaki.

Kemija v proizvodnji: Korozija železa v kloridnem mediju. Program je pripravil Odsek za fizikalno in organsko kemijo (K3), dr. Peter Rodič, IJS. Delovni listi: mentorji, dijaki.