Ste se vedno spraševali, kaj znanstveniki na Institutu »Jožef Stefan« raziskujejo?
Si želite ogledati čisto pravi raziskovalni laboratorij?
Vas zanima pogovor z znanstvenikom Instituta »Jožef Stefan«?
Si šolar ali dijak in te zanimajo naravoslovne vede, ne veš pa, kaj lahko pomeni kariera v znanosti?

 
Obiščite nas na dnevu odprtih vrat!
 
Na Institutu “Jožef Stefan” vsako leto organiziramo tradicionalne Štefanove dneve, ki običajno potekajo konec marca, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana. V okviru Štefanovih dni poteka tudi dan odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan”, ki ga organizira Center za prenos tehnologij in inovacij v sodelovanju z raziskovalnimi odseki Instituta. Obiskovalci lahko izbirajo med številnimi programi obiskov in si ogledajo tako laboratorije na Jamovi cesti kot tudi Reaktorski center, kjer oglede omogoča in organizira Izobraževalni center za jedrsko tehnologijo (ICJT).
 
Letošnji dan odprtih vrat bo v soboto, 24. marca 2018.
 
 
      
 
 

Dan odprtih vrat – Informacije za obiskovalce

Dan odprtih vrat se s prvimi ogledi začne ob 9:00, zadnje skupine pa s seboj po Institutu popeljemo ob 13:00; v vmesnem času se bodo vodeni ogledi začenjali ob polni uri. Vsak ogled v okviru posameznega programa traja eno uro.
 
Predhodna prijava ni potrebna, vsi obiski pa so brezplačni.
 
Parkiranje osebnih vozil in avtobusov na površinah Instituta ni mogoče. Avtobusi, ki pripeljejo šolarje, lahko zapeljejo na glavno parkirišče, da se omogoči varen izstop.
 
Prosimo za dosledno upoštevanje varnostnih navodil, danih s strani osebja IJS, še posebej laboratorijskega osebja.
 
Prosto sprehajanje po laboratorijih instituta zaradi varnostnih razlogov ni dovoljeno, zato prosimo, da se držite skupine. Učitelje in starše prosimo za pomoč pri zagotovitvi upoštevanja varnostnih navodil.
Fotografiranje v prostorih IJS in na zunanjih površina IJS je brez pisnega soglasja prepovedano. Za razumevanje se zahvaljujemo!
 
Prosimo, oglejte si podrobnejša navodila za obisk:
 
Individualni obiskovalci
 
 

Teden odprtih vrat – Informacije za obiskovalce

Organizirane skupine vabimo, da nas poleg sobote ob predhodni najavi obiščejo tudi med Štefanovimi dnevi od 19.3.2018 do 23.3.2018.
 
Prosimo, oglejte si podrobnejša navodila za obisk:
 
Skupine in šole
 
 
 
 

V primeru vprašanj nam pišite na tehnologije@ijs.si. Z veseljem vam bomo pomagali!