Na Centru za prenos tehnologij in inovacij s pomočjo ostalih odsekov Instituta “Jožef Stefan” med šolskim letom organiziramo obiske za osnovne šole, srednje šole in fakultete ter za vse ostale zainteresirane iz šolske sfere. Laboratorije Instituta si lahko ogledate na dveh lokacijah, in sicer njihov osrednji del v Ljubljani na Viču in reaktorski center v Podgorici pri Ljubljani.

Navodila za napoved obiska

Zaradi lažje organizacije obiskov Instituta Jožef Stefan smo za vas pripravili podrobna navodila za napoved obiska. Vljudno prosimo, da si jih ogledate in se dogovorite za termin in program, ki vam najbolj ustreza.

Dogovorite se za obisk – navodila

Zanimivi programi

Obiski potekajo v skladu z vnaprej pripravljenimi zanimivi sklopi programov. Oglejte si jih in sestavite obisk po svoji meri!

Ogled programov

Pregled že rezerviranih terminov

Za lažjo organizacijo obiska si oglejte tudi pregled že rezerviranih terminov, hkrati pa si lahko tisti, ki ste svoj termin že rezervirali, ogledate načrtovan program obiska.

Ogled rezerviranih terminov obiskov

Pohvale

Gimnazija Jurija Vege Idrija (9. 12. 2021) / obisk na daljavo

Pozdravljeni,

še enkrat se zahvaljujemo vašim predavateljem. Bilo je veliko novega, zanimivega in dobro predstavljenega.

Prijeten dan in vse dobro ob prihajajočih praznikih in v novem letu vam želim.

Valerija Šemrl Kosmač

Gimnazija Nova Gorica (8. 4. 2021) / obisk na daljavo

Gimnazija Nova Gorica je reden obiskovalec vašega inštituta in žalostni smo letos sprejeli dejstvo, da bo ta generacija maturantov prikrajšana za izkušnjo obiska. Današnji virtualni obisk pa nas je popolnoma navdušil in nam veliko dal. Vsi trije mladi raziskovalci so na zanimiv, razumljiv in privlačen način predstavili odseke in njihove raziskave. Iz predstavitev je vel njihov entuziazem do raziskovalnega dela in želja navdušiti mlade za znanost. Vsem trem gre moja iskrena pohvala.
Virtualni obisk instituta toplo priporočam tako osnovnim kot srednjim šolam.

Lep pozdrav,

Silvana Štucin

Srednja šola Jesenice – program strojni tehnik (18. 2. 2021) / obisk na daljavo

Vaša sodelavca sta bila super, mi smo izvedeli kaj se dogaja v SLO znanosti in zadeva je bila odlična popestritev klasičnih šolskih ur. Dodano vrednost vidim tudi v tem, da »moja« mladina pri 19 vidi nekoliko starejšo »vašo« mladino, ki namerava svojo poklicno pot nameniti znanosti. Tudi v tem vidim velik plus za razširitev obzorij!

O slišanem se bomo sigurno še pogovorili, o data miningu smo se nekaj celo že – tako da, ja, zadovoljna in velik HVALA!

Lep pozdrav,
mag. Andreja Vehar Jerman

OŠ Drska Novo mesto (26. 11. 2020) / obisk na daljavo

Lepo pozdravljeni.
Pred nekaj minutami smo uspešno končali video konferenco s predstavitvijo Instituta “Jožef Stefan”. Zato se vam želim kot učitelj OŠ Drska v imenu vseh učencev (njim je bila namenjena konferenca) in učiteljev zahvaliti za vaš prispevek k uspešni izvedbi. Hvala vam, koordinator obiskov na IJS, ker ste bili za nas prvi stik z institutom in smo z vami koordinirali takšen obisk srečanja na institutu. Hvala, da ste glede na naše predlagane vsebine stopili v stik z vsemi predavatelji in se z vaše strani skupaj s predavatelji tako dobro pripravili na končno izvedbo srečanja z učenci naše šole. Vam, predavatelji hvala za res dobre, nazorne, jedrnate in na primerni zahtevnosti za naše učence pripravljene predstavitve. Hvala tudi za to, da ste tako dosledno odgovarjali na naša vprašanja. Veseli smo, da omogočate tudi takšen, videokonferenčni način spoznavanja instituta IJS in da so lahko kljub trenutnim covid razmeram učenci naše šole spoznali, kaj na inštitutu počnete.
Lep pozdrav.
Marko Rožič, OŠ Drska

Gimnazija Ledina (19. 11. 2020) / obisk na daljavo

Spoštovani mladi raziskovalci doktoranti!

Najprej moj velik poklon za odlične, jasne in učinkovite predstavitve ter vaše nesebično širjenje znanja med mlajšo mladino. Prepričana sem, da ste dijakinjam in dijakom s svojo pozitivno energijo in žarom zelo približali naravoslovje v najširšem pomenu besede in brez dvoma pustili svoj pečat.
Dovolite še, da se v imenu vodstva Gimnazije Ledina, dijakinj in dijakov ter nenazadnje v svojem imenu iskreno zahvalim za vaš čas, entuziazem in predanost svojemu delu. Skratka HVALA za VSE!
Naj vam gre pri vašem študiju kolikor je mogoče po načrtih in veliko raziskovalnih uspehov!
Vse dobro in upam, da se še kdaj srečamo (naslednjič v živo.))
Prijazen pozdrav,

Nika Cebin

OŠ Danile Kumar (21. 10. 2020) / obisk na daljavo

Pozdravljeni,

iskreno se vam zahvaljujemo za izredno zanimivo predstavitev odsekov. Učenci in tudi mentorici smo bili navdušeni, pa čeprav je potekalo na daljavo.

Lepo vas pozdravljamo in želimo, da ostanete zdravi
Breda Urankar

Gimnazija Jesenice (16. 10. 2020) / obisk na daljavo

Spoštovani!

Hvala za današnjo izredno prijetno in poučno predstavitev delovanja odsekov. Predstavitve so bile pripravljene na zanimiv in dijakom razumljiv način, tako da so kljub zanje relativno dolgi predstavitvi zbrano poslušali do konca. Jaz jih ne morem nikakor tako animirati dve uri skupaj… Njihov prvi odziv je bil zelo pozitiven. Seveda bi bilo še lepše vse tole videti v živo, ampak naredili ste/smo, kar se pač v danih okoliščinah da. Upam, da se še kdaj vidimo.

Hvala tudi koordinatorju obiskov šol, za zelo dobro organizacijo dogodka.

Barbara Hudovernik, Gimnazija Jesenice

Fakulteta za industrijski inženiring, Novo mesto (6.11.2019)

Najlepše se vam zahvaljujem, ker ste nam omogočili ogled vaših laboratorijev.

Lep pozdrav,
Marica Tonkovič

OŠ Preserje pri Radomljah (14. 6. 2019)

Spoštovani!

Najlepša hvala, ker ste nas sprejeli na obisk. Otroci so z zanimanjem poslušali. Najbolj jih je pritegnil ogled laboratorija na oddelku za fiziko. Učenci so povedali, da bi si želeli še več vsebin, da so lahko aktivni ali poskusov.

Se priporočamo še za naprej. Že avgusta se bomo najavili za obisk v marcu.

Lep pozdrav,
Mateja Peršolja

OŠ Preserje pri Radomljah

Gimnazija Kranj

V petek smo bili pri vas na obisku (29. 3. 2019). Najprej najlepša hvala za prijazen sprejem na začetku. Potem pa zares najlepša hvala za to, kar smo doživeli na oddelkih, ki smo jih obiskali. Bilo je zelo zelo zanimivo. In ljudje so svoje delo predstavili z žarom in na primernem nivoju. Jaz bi najraje kar ostala pri vas. Pa to ni tako pomembno, pomembno je, da so tudi dijaki bili zelo zadovoljni in so izvedeli veliko novega. Prav vsi so pohvalili obisk in torej se vam zahvaljujem še v njihovem imenu.

Barbara Hudovernik

Spodaj navajamo mnenje obiskovalke dneva odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan” 2019 (70. obletnica)

Pozdravljeni,

Dneva odprtih vrat smo se udeležili že tretjič (otrok 11 let + oba starša). Teme so zelo zanimive, vsi zaposleni res zelo prijazni in znajo navdušiti obiskovalce za znanost. Dan je zelo dobro organiziran, všeč nam je bil bus prevoz v reaktor, kjer smo bili prvič. Izredno domiselni so bili praktični eksperimenti, ki ste jih pripravili. Že drugo leto smo pogrešali vašega legedarnega steklopihača – želimo mu čimprejšnje okrevanje. Še enkrat hvala celotni ekipi za super izpeljan dogodek. Se veselimo že vaših naslednjih projektov.

Želim vam lep teden,

obiskovalka

Spodaj navajamo nekaj vtisov učiteljev, ki so z učenci obiskali Institut “Jožef Stefan”:

OŠ Tabor I Maribor

V imenu učencev in učiteljic bi se želela zahvaliti za prijazen sprejem v vašem institutu. Obisk je bil zanimiv in poučen, otroci so navdušeni.
Posebej bi se zahvalila za hitro in nesebično pomoč našemu učencu z zdravstvenimi težavami.
Prisrčna zahvala vsem, ki smo vas danes srečali in prijazne pozdrave s Štajerske,
Jolanda Orgl z ekipo

Gimnazija Nova Gorica

Pozdravljeni,
zahvaljujem se vam v imenu profesoric in seveda dijakov, za odlično vodene prikaze posameznih odsekov in eksperimentov. Dijaki so bili navdušeni in so veliko novega izvedeli.
Radi bi tudi v prihodnje z vami sodelovali in se k vam na ogled tudi vračali. Hvala.
Lep pozdrav, Jožica Nusdorfer iz Gimnazije Nova Gorica

Gimnazija Trbovlje

Pozdravljeni!
Kljub izpolnjeni anketi, se vam najlepše zahvaljujemo za kvalitetno pripravljene oglede. Verjamem, da si bodo dijaki lahko pri nadaljnjem delu (proučevanje bolezni, zdravil in poživil) z njimi pomagali.
Hvala še enkrat vam in vašim sodelavcem.
Lep pozdrav iz Trbovelj,
Katarina Bola Zupančič

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje

Spoštovani!
Danes ste nam ljubeznivo odprli vrata.
Obisk v vaših laboratorijih je bil za moje slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje zelo zanimiv, poučen in vir premišljevanja za vnaprej.
Bili ste razumljivi in zelo gostoljubni.
Hvala vam za vse!
Lep pozdrav
Ana Jevševar

V primeru vprašanj nam pišite na ijsobiski@ijs.si. Z veseljem vam bomo pomagali!