Na Centru za prenos tehnologij in inovacij s pomočjo ostalih odsekov Instituta “Jožef Stefan” med šolskim letom organiziramo obiske za osnovne šole, srednje šole in fakultete ter za vse ostale zainteresirane iz šolske sfere. Laboratorije Instituta si lahko ogledate na dveh lokacijah, in sicer njihov osrednji del v Ljubljani na Viču in reaktorski center v Podgorici pri Ljubljani.

Navodila za napoved obiska

Zaradi lažje organizacije obiskov Instituta Jožef Stefan smo za vas pripravili podrobna navodila za napoved obiska. Vljudno prosimo, da si jih ogledate in se dogovorite za termin in program, ki vam najbolj ustreza.

Dogovorite se za obisk – navodila

Zanimivi programi

Obiski potekajo v skladu z vnaprej pripravljenimi zanimivi sklopi programov. Oglejte si jih in sestavite obisk po svoji meri!

Ogled programov

Pregled že rezerviranih terminov

Za lažjo organizacijo obiska si oglejte tudi pregled že rezerviranih terminov, hkrati pa si lahko tisti, ki ste svoj termin že rezervirali, ogledate načrtovan program obiska.

Ogled rezerviranih terminov obiskov

Pohvale

OŠ Preserje pri Radomljah (14. 6. 2019)

Spoštovani!

Najlepša hvala, ker ste nas sprejeli na obisk. Otroci so z zanimanjem poslušali. Najbolj jih je pritegnil ogled laboratorija na oddelku za fiziko. Učenci so povedali, da bi si želeli še več vsebin, da so lahko aktivni ali poskusov.

Se priporočamo še za naprej. Že avgusta se bomo najavili za obisk v marcu.

Lep pozdrav,
Mateja Peršolja

OŠ Preserje pri Radomljah

Gimnazija Kranj

V petek smo bili pri vas na obisku (29. 3. 2019). Najprej najlepša hvala za prijazen sprejem na začetku. Potem pa zares najlepša hvala za to, kar smo doživeli na oddelkih, ki smo jih obiskali. Bilo je zelo zelo zanimivo. In ljudje so svoje delo predstavili z žarom in na primernem nivoju. Jaz bi najraje kar ostala pri vas. Pa to ni tako pomembno, pomembno je, da so tudi dijaki bili zelo zadovoljni in so izvedeli veliko novega. Prav vsi so pohvalili obisk in torej se vam zahvaljujem še v njihovem imenu.

Barbara Hudovernik

Spodaj navajamo mnenje obiskovalke dneva odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan” 2019 (70. obletnica)

Pozdravljeni,

Dneva odprtih vrat smo se udeležili že tretjič (otrok 11 let + oba starša). Teme so zelo zanimive, vsi zaposleni res zelo prijazni in znajo navdušiti obiskovalce za znanost. Dan je zelo dobro organiziran, všeč nam je bil bus prevoz v reaktor, kjer smo bili prvič. Izredno domiselni so bili praktični eksperimenti, ki ste jih pripravili. Že drugo leto smo pogrešali vašega legedarnega steklopihača – želimo mu čimprejšnje okrevanje. Še enkrat hvala celotni ekipi za super izpeljan dogodek. Se veselimo že vaših naslednjih projektov.

Želim vam lep teden,

obiskovalka

Spodaj navajamo nekaj vtisov učiteljev, ki so z učenci obiskali Institut “Jožef Stefan”:

OŠ Tabor I Maribor

V imenu učencev in učiteljic bi se želela zahvaliti za prijazen sprejem v vašem institutu. Obisk je bil zanimiv in poučen, otroci so navdušeni.
Posebej bi se zahvalila za hitro in nesebično pomoč našemu učencu z zdravstvenimi težavami.
Prisrčna zahvala vsem, ki smo vas danes srečali in prijazne pozdrave s Štajerske,
Jolanda Orgl z ekipo

Gimnazija Nova Gorica

Pozdravljeni,
zahvaljujem se vam v imenu profesoric in seveda dijakov, za odlično vodene prikaze posameznih odsekov in eksperimentov. Dijaki so bili navdušeni in so veliko novega izvedeli.
Radi bi tudi v prihodnje z vami sodelovali in se k vam na ogled tudi vračali. Hvala.
Lep pozdrav, Jožica Nusdorfer iz Gimnazije Nova Gorica

Gimnazija Trbovlje

Pozdravljeni!
Kljub izpolnjeni anketi, se vam najlepše zahvaljujemo za kvalitetno pripravljene oglede. Verjamem, da si bodo dijaki lahko pri nadaljnjem delu (proučevanje bolezni, zdravil in poživil) z njimi pomagali.
Hvala še enkrat vam in vašim sodelavcem.
Lep pozdrav iz Trbovelj,
Katarina Bola Zupančič

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje

Spoštovani!
Danes ste nam ljubeznivo odprli vrata.
Obisk v vaših laboratorijih je bil za moje slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje zelo zanimiv, poučen in vir premišljevanja za vnaprej.
Bili ste razumljivi in zelo gostoljubni.
Hvala vam za vse!
Lep pozdrav
Ana Jevševar

V primeru vprašanj nam pišite na ijsobiski@ijs.si. Z veseljem vam bomo pomagali!