DOGOVORITE SE ZA OBISK NA IJS
 

  Za obisk Instituta »Jožef Stefan« se dogovorite tako, da nam svojo željo po obisku sporočite na ijsobiski@ijs.si. Prosimo, da nam ob tem sporočite:
  • željen termin in uro obiska;
  • koliko obiskovalcev bo prišlo (maksimalno število obiskovalcev je 45);
  • okvirno starost obiskovalcev;
  • kako dolgo bi želeli ostati pri nas (največ 2 uri);
  • kontaktno telefonsko številko, na katero boste na dan obiska dosegljivi.

 
 
OGLEDI GLAVNE ENOTE NA VIČU V LJUBLJANI
 

  Glavna enota Instituta »Jožef Stefan« se nahaja na Jamovi cesti 39 v Ljubljani (ogled zemljevida).
  Po predhodni najavi nas lahko obiščete vsak dan v tednu med 9.00 in 16.00 uro. Prosimo vas, da nam svojo željo za ogled Instituta sporočite najmanj 14 dni pred načrtovanim dnem obiska.
  Celoten ogled je lahko sestavljen iz največ dveh programov (tj. zaporednih obiskov 6 laboratorijev). Ogled posameznega laboratorija traja 20 minut.
  Število obiskovalcev posameznega programa je zaradi varnosti med ogledi laboratorijev omejeno na največ 15 oseb (skupaj nas v enem dnevu lahko obišče največ 45 obiskovalcev). V kolikor so obiskovalci šolarji ali dijaki, mora vse skupine spremljati učitelj, profesor ali druga oseba s strani šole s pedagoško izobrazbo.
  Parkiranje osebnih vozil in avtobusov na površinah Instituta ni mogoče. Avtobusi, ki pripeljejo šolarje in druge organizirane skupine, lahko zapeljejo na glavno parkirišče, da se omogoči varen izstop potnikov. Obiskovalce lahko po končanem ogledu na glavnem parkirišču tudi poberejo.
  Prosimo za dosledno upoštevanje varnostnih navodil, danih od osebja Instituta, še posebej laboratorijskega osebja. Prosto sprehajanje po laboratorijih zaradi varnostnih razlogov ni dovoljeno, zato prosimo, da se držite skupine.

 

 

  SPREMEMBE PROGRAMOV
  Zaradi narave dela, organizacije in zasedenosti laboratorijev, koordinatorji obiskov lahko programe obiskov naknadno spremenijo brez predhodnega posveta z obiskovalci. Pri tem se še vedno spoštuje dogovorjeni termin, dogovorjen čas obiska in dogovorjeno dolžino obiska. Za razumevanje se zahvaljujemo!
  FOTOGRAFIRANJE
  Fotografiranje v prostorih IJS in na zunanjih površina IJS je brez pisnega soglasja prepovedano. Za razumevanje se zahvaljujemo!
  HRANA
  Prosimo, da se med predstavitvami v laboratorijih ne prehranjujete, temveč vas vabimo, da se s tem namenom vnaprej dogovorite za morebitne premore med predstavitvami. Institut ima tudi lastno restavracijo, ki je odprta za obiskovalce.

 

  POSEBNO OBVESTILO ZA OBISKOVALCE ŠOLE EKSPERIMENTALNE KEMIJE:
  Del obiska Šole eksperimentalne kemije, ki jo izvaja mag. Tomaž Ogrin, je tudi priprava sladoleda z uporabo tekočega dušika. Sodelavci IJS tam narejen sladoled z veseljem uživamo, vendar pa smo vas dolžni obvestiti, da Institut za izdelavo sladoleda ni registriran in za njegovo uživanje ne prevzema odgovornosti. Sladoled, narejen v času Šole eksperimentalne kemije, zato uživate na lastno odgovornost.

 
 
OGLEDI REAKTORSKEGA CENTRA V PODGORICI
 

  Reaktorski center v Podgorici se nahaja na naslovu Brinje 40 v Dolu pri Ljubljani (ogled zemljevida).
  Če je vaš cilj Reaktorski center v Podgorici, se za obisk dogovorite z Izobraževalnim centrom za jedrsko tehnologijo Milana Čopiča (ICJT), in sicer tako, da pošljete sporočilo na naslov icjt@ijs.si.

 
POVEZANI OGLED OBEH LOKACIJ
 

  Ob ustrezni organizaciji prevoza (Reaktorski center v Podgorici je namreč od glavne enote Instituta oddaljen približno 10 kilometrov) je mogoče združiti ogled obeh lokacij Instituta »Jožef Stefan«.