30. maja, 2019

Copernicus Hackathons – možnost organizacije in/ali udeležbe Junij – november, EU

IME DOGODKA: The Copernicus Hackathons

ORGANIZATOR: Copernicus Hackathons

TERMIN: junij – november 2019

LOKACIJA: Latvija, Italija, Hrvaška, Danska in druge evropske države

OPIS: Copernicus je projekt satelitskega opazovanja Zemlje, za katerega skrbita European Space Agency (ESA) in Evropska komisija. Znotraj samega programa se izvajajo raznovrstni programi, ki vsak na svoj način uporabljajo pridobljene podatke za različne namene. Copernicus Hackathon je program, v okviru katerega se organizira na letni ravni do 20 hekatonov po Evropi in kjer se razvija aplikacije na podlagi podatkov projekta Copernicus in vnaprej določenih tematskih sklopov. Največkrat se rešuje pereče družbene izzive kot so na primer podnebne spremembe ali naravne nesreče.

V bližnji prihodnosti se bodo odvijali v naslednjih državah:

–    Latvija, Liepaja, 7.-9. junij 2019
–    Italija, Bari, 11.-13. oktober 2019
–    Hrvaška, Zagreb, 23.-24. oktober 2019
–    Danska, Lyngby, 25.-27. oktober 2019
–    Italija, Civitavecchia, november 2019

Podrobnejše informacije o posameznih hekatonih si lahko ogledate na spletni strani.

Obenem vabijo k sodelovanju vse, ki bi želeli organizirati hekaton. Organizator poljubno izbere format dogodka, katere teme se bodo obravnavale, istočasno pa ga poveže z lokalnim poslovnim ekosistemom. Evropska komisija bo zagotovila sofinanciranje v višini 85 % oziroma do 20.000 evrov.

REGISTRACIJA: za udeležbo na posameznem hekatonu v izbrani državi je na voljo preko krovne spletne strani Copernicus Hackathons, kjer izberete željeno državo, za organizacijo hekatona v vaši državi pa preko prijavnega obrazca za organizatorje do 31. maja 2019 (možnost prijave bo po zadnjih informacijah predvidoma podaljšana do 31. julija 2019).

DODATNE INFORMACIJE: o udeležbi ali organizaciji hekatona so na voljo na spletni strani Copernicus Hackathons.