6. junija, 2019

NGI Explorers – izbraževalni program in obisk ZDA za razvoj ideje/projekta 31. 7. 2019, Evropa in ZDA

IME DOGODKA: NGI Explorers

ORGANIZATOR: Evropska komisija in NGI Initiative

TERMIN: 31. julij 2019

LOKACIJA: Evropa in ZDA

OPIS: NGI Explorers je program Evropske komisije za pridobivanje veščin in vzpostavljanju povezav/mreže najboljših talentov s področja interneta (naslednje generacije) ter razvoja prelomnih idej. Zajema področja umetne inteligence, verižnih podatkovnih blokov, masovnih podatkov, interneta stvari, 5G, kibernetsko varnost, računalništvo v oblaku, interaktivne tehnologije, hiper-povezljivost prihodnosti in k človeku usmerjenem internetu.

Osredotočen je na najboljše talente s področja interneta, ki se bodo udeležili večmesečnega potovanja v Združene države Amerike, kjer bodo sodelovali z vodilnimi raziskovalci in inovatorji. Pred odhodom bodo na eni izmed evropskih lokacij (London, Porto ali Barcelona) deležni vrhunskega izobraževanja z uvodom v modeliranje poslovnih modelov in pripravo na prvo predstavitve pred investitorji (ang. pitch), marketingom, orisom ameriškega načina življenja in predvsem navezovanju stikov med udeleženci. Vsak udeleženec bo imel svojega mentorja. Najbolj obetavne ideje bodo imele priložnost pridobitve financiranja iz javnih in zasebnih virov, ob zaključku programa pa bodo s posebnim priznanjem (NGI Oscars) nagradili najboljše.

REGISTRACIJA: je na voljo do 31. julija 2019 do 12. ure (CEST) preko spletne strani. Prijave sprejemajo od raziskovalcev in inovatorjev, ki so zaposleni v t.i. evropskih pravnih osebah kot so zagonska, mala in srednje velika podjetja ter raziskovalne in akademske institucije.

DODATNE INFORMACIJE: o programu, načinu in sklopih prijave, si lahko ogledate na spletni strani NGI Explorers