6. junija, 2019

Forum ICT Proposers’ Day 2019 19.-20. 9. 2019, Finska

IME DOGODKA: ICT Proposers’ Day 2019

ORGANIZATOR: Evropska komisija, Ideal-ist, Enterprise Europe Network

TERMIN: 19.-20. september 2019

LOKACIJA: Messukeskus Center, Helsinki

OPIS: Dvodnevno srečanje je namenjeno akademikom, raziskovalcem, predstavnikom industrije, malim in srednje velikim podjetjem in političnim odločevalcem za seznanjanje s ključnimi dejavniki digitalne transformacije evropske industrije in družbe nasploh ter na kakšen način lahko agenda evropskih raziskav in inovacij pripomore k doseganju te spremembe.

Prav tako bo osrednja pozornost namenjena predstavitvi delovnega programa Obzorje 2020 in razpisov, vključno s pomočjo pri pripravi in oddaji prijav nanje. Vključena bodo naslednja področja:

–    Informatika in komunikacijske tehnologije
–    Prihodnost in porajajoče se tehnologije
–    Družbene spremembe

Ideal-ist in Enterprise Europe Network bosta organizirala dvostranska srečanja za predstavnike raznovrstnih vsebinskih področij kot so 5G, umetna inteligenca, verižni bloki, masovni podatki, računalništvo v oblaku, internet stvari, robotika, fotonika, internet naslednje generacije, družbene spremembe in podobno.

Dan pred osrednjim srečanjem, 18. septembra 2019, bo organiziran obisk različnih akademskih institucij in podjetij okoliškega inovacijskega ekosistema.

REGISTRACIJA: je na voljo preko spletnega obrazca, za dvostranska srečanja Face2Face Brokerage pa preko prijavne platforme.

DODATNE INFORMACIJE: so na voljo na spletni strani Evropske komisije.