3. julija, 2019

Zaposlitvena priložnost v nemškem podjetju 10. 7. 2019, Nemčija

Preko projektne mreže Enterprise Europe Network smo prejeli priložnost za dvoletno zaposlitev v nemškem podjetju iz okolice Frankfurta. Razvijajo programsko opremo (trenutno t.i. software prototype) za spremljanje mednarodnih poslovnih novic v povezavi s čim boljšim poznavanjem stranke (Know your customer – KYC) in ustvarjanjem različnih vpogledov v rezultate s pomočjo vizualizacije.

Iščejo raziskovalca z doktoratom oziroma štirimi leti raziskovalnih izkušenj iz področja računalništva, matematike, fizike ali inženirstva za delo s podatki (Data scientist). Poleg tekočega znanja angleščine, kreativnega razmišljanja in timskega načina dela, omenjajo med želenim znanji tudi uporabo orodij Python ali R.

Rezultat sodelovanja je različica programa (MVP – Minimum Viable Product), ki bo združevala algoritme spletnega iskanja s sodobno vizualizacijo podatkov in zagotavljala izbor primernih novic o poslovnih partnerjih s KYC – grafično in interaktivno.

Zaposlitev bo izvedena v okviru uspešne prijave na Society & Enterprise Panel znotraj Individual Fellowship projekta Marie Sklodowska-Curie (H2020).

Če ste v zaposlitveni priložnosti prepoznali možnost sodelovanja oziroma kdo izmed vaših sodelavcev na odseku, vas vljudno vabimo, da nas o tem obvestite (tehnologije@ijs.sido srede, 10. julija 2019.