12. novembra, 2019

ASEF program štipendiranja Junior Fellows 2020 1. 12. 2019

American Slovenian Education Foundation (ASEF) razpisuje triletni program štipendiranja ASEF Junior Fellows 2020 za slovenske študente. Poleg sodelovanja pri aktivnostih ASEF in njihovih dogodkih, je v program vključen tudi do desettedenski študijski obisk na univerzi ali raziskovalni instituciji. Kritje stroškov obiska in udeležbe na dogodkih je predvideno v programu štipendiranja.

V prvem letu bodo štipendisti z enim izmed slovenskih profesorjev na najbolj priznanih univerzah sodelovali na raziskovalnem projektu, medtem ko bo v naslednjih dveh letih poudarek tako na nadaljevanju projekta za doseganje družbene blaginje, kot tudi vzpostavljanju vezi in sodelovanja s preostalimi štipendisti in raziskovalnimi skupnostmi. Seznam slovenskih profesorjev, ki sodelujejo v programu, je objavljen na spletni strani, vsebinsko pa so v razpisu vključena raznolika področja (matematika, informatika, biologija, genomika, kemija, fizika, robotika, strojništvo, materiali itd.).

Podrobnosti o štipendiranju so na voljo v objavljenem razpisu. Prijavo je priporočljivo posredovati do 1. decembra 2019, po tem datumu pa se bodo prijave sprejemale še najkasneje do 15. januarja 2020.