4. marca, 2020

7th EU Prize for Women Innovators 2020 21. 4. 2020, Belgija

Evropska komisija si v sodelovanju z državami članicami Evropske unije (EU) prizadeva za zmanjševanje občutnih razlik v zastopanosti žensk v podjetništvu in jih spodbuditi k ustanavljanju lastnih podjetij.

Z nagrado EU Prize for Women Innovators se krepi zavedanje o nujnosti spodbujanja ženskega podjetništva, pri čemer se nagradi podjetnice, ki so s svojimi inovacijskimi in podjetniškimi prizadevanji na trg umestile prelomne inovacije oziroma so se proslavile z izjemnimi dosežki pri vodenju inovacijsko usmerjenih podjetij.

Za nagrado se lahko potegujejo (so)ustanoviteljice uspešnih podjetij iz držav članic EU in držav H2020, ki so na trgu predstavile prelomno inovacijo v obliki produkta ali storitve, ki naslavlja pereč družbeni izziv in prinaša pomembne koristi za posameznike in gospodarstvo nasploh, obenem pa so kot voditeljice pomembno vplivale na uspeh podjetja in navdušile preostale.

Najboljše tri podjetnice bodo prejele denarno nagrado v višini 100.000 evrov, v kategoriji do 35. leta starosti bo podeljena nagrada v višini 50.000 evrov, prav tako pa bodo izpostavljene druge finalistke za izjemne dosežke. Razglasitev zmagovalk je predvidena v septembru.

Prijave je možno oddati preko portala Funding & Tender opportunities do 21. aprila 2020 do 17:00 po bruseljskem času.

Podrobnosti o nagradi in razpis z vsemi pogoji so na voljo na uradni spletni strani.