2. aprila, 2020

Umetna inteligenca in priložnost sodelovanja z italijanskim podjetjem v boju proti koronavirusu

V okviru projektne mreže Enterprise Europe Network smo prejeli ponudbo italijanskega podjetja, ki se ukvarja s področjem umetne inteligence. Za svoje dosedanje dosežke so bili prepoznani z državno nagrado najbolj inovativnega informacijsko-komunikacijskega podjetja, obenem pa so že tudi prejeli znak odličnosti (Seal of Excellence) Evropske komisije.

Za premagovanje izzivov povezanih s koronavirusom, predstavlja umetna inteligenca številne priložnosti pri diagnosticiranju, napovedovanju širjenja virusa in tudi obveščanja prebivalstva. Navkljub določeni meri nezaupanja v umetno inteligenco na zdravstvenem področju, je omenjeno podjetje razvilo rešitve z visoko stopnjo zanesljivosti v odločevalskem procesu, ki se odvija tako na državni kot podjetniški ravni.

Če pripravljate projektni predlog ali umeščate rešitve umetne inteligence v svoje okolje, bi znanje in izkušnje italijanskega podjetja lahko pomembno vplivale k nadaljnjemu poteku. V primeru, da vas zanima navezava stika, nam prosimo pošljite elektronsko sporočilo na tehnologije@ijs.si in vas bomo povezali z italijanskim podjetjem.