15. aprila, 2020

Galileo Masters 2020 30. 6. 2020, EU

Od leta 2004 se s podporo Evropske komisije redno organizira mednarodno tekmovanje Galileo Masters v vlogi pospeševalnega instrumenta za prelomne inovacije (zagonskih) podjetij na področju vesolja in rešitev na osnovi satelitske navigacije.

V poldrugem desetletju se je tekmovanja udeležilo preko 13.000 udeležencev iz 90 držav, dosedanji nagradni skladi so že presegli 13 milijonov evrov, pri sami izvedbi pa je sodelovalo 200 mednarodnih strokovnjakov in 140 partnerjev iz celega sveta. Prednost tekmovanja je podpora idejam ne glede na njihovo stopnjo razvitosti – deležni ste jo lahko tudi od samega začetka. Kot podporni partnerji pa nastopajo državne vesoljske agencije, ministrstva, grozdi vesoljskih tehnologij, univerze in inkubatorji.

Letošnji nagradni sklad znaša 750.000 evrov, izbirate pa lahko med obširno paleto tem in področij, kamor se umešča vaša rešitev – lokacijsko pogojene storitve, upravljanje cest in prometa, varnost, zdravje, energija, obogatena resničnost, kmetijstvo, logistika, javne in socialne storitve, letalstvo, železnice, spremljanje in zaščita okolja, pomorstvo, upravljanje nesreč in izrednih razmer, turizem, šport, igre in podobno.

Prijave sprejemajo do 30. junija 2020 preko spletne strani, kjer so na voljo tudi preostale informacije. Pri prijavi je priporočljivo izbrati nagrado Galileo (Galileo Prize) in izziv partnerja Galileo Masters (Partner Challenge) ter si na ta način povečati možnosti uvrstitve v naslednji krog izbora.