15. aprila, 2020

Konferenca in razstava ICT 2020: Leading the Digital Age 1.-3. 12. 2020, Nemčija

IME DOGODKA: ICT 2020: Leading the Digital Age

ORGANIZATOR: Evropska komisija, Federal Ministry of Education and Research

TERMIN: 1.-3. december 2020

LOKACIJA: Kongresni center Koelnmesse, Köln, Nemčija

OPIS: Pomen podatkov in digitalnih tehnologij je prepoznan na številnih področjih ter tudi pri uresničevanju cilja vodilne vloge Evrope v digitalni dobi s trajnostno naravnanim razvojem, boju proti podnebnim spremembam in podobnim izzivom.

Tik pred novim finančnim obdobjem (2021-2027) in ob skorajšnjem zaključku tokratnega nemškega predsedovanja Svetu EU, se bo odvila konferenca s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) z neštetimi priložnosti mreženja med več tisoč raziskovalci, inovatorji, političnimi odločevalci, podjetniki in investitorji. Za izhodišče pogovorov bodo lahko tudi na konferenci predstavljene priložnosti sodelovanja znotraj Horizon Europe in Digital Europe Programme.

Vzporedno bo potekala razstava nekaj več kot 100 IKT projektov, financiranih z evropskimi sredstvi, in predstavitvijo njihovih rezultatov mednarodni raziskovalni in poslovni skupnosti, tako na dogodku samem, kot tudi v spletnem katalogu. Sami projekti lahko vsebinsko pokrivajo umetno inteligenco, kibernetsko varnost, verižne bloke, robotiko, internet stvari in podobne teme. Pri izboru projektov za uvrstitev na razstavo bodo upoštevali predvsem način, kako so le-ti prispevali h korenitemu koraku naprej na področju raziskav oziroma njihove prebojne dosežke.

REGISTRACIJA: Prijave evropskih projektov na razstavo zbirajo do 28. maja 2020 do 17:00 (CET) preko prijavne strani.

DODATNE INFORMACIJE: Podrobnosti o konferenci so dostopne v najavi dogodka, za možnost sodelovanja s projektom na razstavi, pa na spletni strani, kjer so navedene tudi dodatne informacije glede prijave.