29. julija, 2020

Izziv TCC 2020 za (zagonska) podjetja 15. 9. 2020 in 1. 10. 2020, Singapur

Singapur se je kot strateško pomembno trgovsko vozlišče v zadnjih letih uveljavil tudi kot eden izmed osrednjih centrov inovacijske aktivnosti. Za vzpostavljanje povezav in partnerstev na področju letalstva, pomorstva, cestnega prometa, logistike in trgovskih sektorjev, bo v drugem letu izvajanja znova poskrbel razpis The Trade and Connectivity Challenge (TCC).

Z inovativnimi rešitvami na področjih kot so analitika masovnih podatkov, internet stvar, verižni bloki, robotika in avtomatika, procesne izboljšave, digitalne platforme in trajnostna naravnanost (v obdobju po koronavirusu), se boste lahko izziva udeležila tudi slovenska podjetja na naslednjih vsebinskih sklopov:

1. Podjetniški sklop (Enterprise track): lokalna in mednarodna zagonska podjetja boste lahko sodelovala v skupnem razvoju in preizkusila inovativne rešitve. Zmagovalec bo prejel sredstva do 30.000 singapurskih dolarjev in uvrstitev na prestižno azijsko tekmovanje SLINGSHOT 2020.

2. Industrijski sklop (Industry track): lokalna in mednarodna zagonska podjetja ter majhna in srednje velika podjetja boste z udeležbo reševala sektorske izzive, katerih rešitve bodo uporabljive v večjem številu industrijskih panog. Kot del nacionalnega inovacijskega izziva (NIC – National Innovation Challenges) bo za vsak postavljeni izziv namenjenih do 2.000.000 singapurskih dolarjev upravičenim podjetjem za protopiranje, uvajanje in uporabo v industrijskih procesih.

Posamezne izzive si lahko ogledate na spletni strani, kjer lahko oddate tudi prijavo. Končen rok za oddajo prijave za podjetniški sklop je 15. september 2020za industrijski sklop pa 1. oktober 2020, v obeh primerih do 23:50 (GMT +8).