24. septembra, 2020

COTEC Innovation Summit – virtualno srečanje o industrijski renesansi 1.-2. 10. 2020, svetovni splet

IME DOGODKA: 17th COTEC Innovation Summit – From 4.0 to Industrial Renaiscence

ORGANIZATOR: COTEC Portugal

TERMIN: 1.-2. oktober 2020

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: Portugalska mreža COTEC za promocijo inovacij in poslovnega sodelovanja v javnem in zasebnem sektorju, vključuje širok nabor podjetij, od majhnih do multinacionalnih, ki delujejo v vseh gospodarskih dejavnostih. Po uspešno izvedenem poletnem dogodku bo začetek oktobra zaznavan z drugim delom letošnjega srečanja, prav tako v virtualnem okolju preko svetovnega  spleta.

Glavne teme bodo obsegale Industrijo 4.0 in inovacije z nastajajočim konceptom industrijske renesanse kot procesa pospešenih sprememb znotraj spleta geopolitike in globalizacije, tehnologij 4. industrijske revolucije, političnih ciljev in prehoda v zeleno gospodarstvo, kjer bodo industrijske dejavnosti odigrale ključno vlogo pri prehodu v konkurenčno in trajnostno naravnano gospodarstvo. Dodatno bodo obravnavana tudi vprašanja odnosov s Kitajsko, vloga tehnologij pri spodbujanju evropskih podjetniških šampionov, pripravljenost gospodarstva na naslednjo svetovno krizo in podobne teme.

Vsebine bodo predstavili ugledni predavatelji, izvedene bodo delavnice in organizirana srečanja za hitre pogovore o aktualnih temah in možnostih sodelovanja, kot tudi raznovrstne digitalne predstavitve.

REGISTRACIJA: je na voljo preko uradne spletne strani dogodka, kjer so podrobneje predstavljeni predavatelji, spremljajoči dogodki in vsebine ter program dvodnevnega dogajanja.