27. oktobra, 2020

OBVESTILO ZA JAVNOST: Projekt Interreg SYNERGY

V Centru za prenos tehnologij in inovacij na Institutu “Jožef Stefan” v okviru projekta Interreg: SYNERGY skrbimo za povezovanje podjetij z raziskovalnimi inštitucijami, skozi razvoj novih “crowd innovation” servisov in pilotnih akcij, ter postavitev platforme “Synergic Crowd Innovation Platform” (SCIP) za podporo odprtemu inoviranju, iskanje množice zunanjih izvajalcev (“crowdsourcing”) in množično financiranje (“crowdfunding”). Na platformi uporabniki lahko predstavijo tehnološki izziv in poiščejo ustrezno strokovno pomoč pri reševanju izziva.

V okviru projekta smo razvili platformo SCIP (Simulated Crowd Innovation Platform), sedaj znano kot “SYNERGY PLATFORM“, ki v konceptu odprtega inoviranja uporabnikom med drugim omogoča tudi objavo tehnološkega problema, za katerega pri drugih uporabnikih išče strokovno rešitev, zaradi česar se posledično krepi idejna in inovacijska kapaciteta vseh udeleženih partnerjev. Platforma je namenjena tako raziskovalcem kot podjetjem. Registracija na platformo je brezplačna.

V sredo, 21. oktobra 2020, je potekal zaključni dogodek (zaključna konferenca) projekta SYNERGY, na katerem smo predstavili projekt SYNERGY, platformo SYNERGY, ter prednosti, ki jih takšno povezovanje omogoča. Na dogodku je bila predstavljena uporaba orodij in storitev odprte inovacije, in kako zgraditi t. i. “živa omrežja” – living networks: Synergic networking. Povzete so bile zgodbe o uspehu, glavne prednosti celega projekta, in kako projekt lahko koristi (lokalnim) regijam.

Posnetek zaključne konference si lahko ogledate na naslednji YouTube povezavi (klik).

Obvestilo za javnost vam prilagamo v priponki.
Press release #1 – 27OKT2020