6. novembra, 2020

Vabljeni na predavanje dr. Alison Campbell: Prenos znanja – občutljivo ravnotežje

Vabimo vas na 1. predavanje iz sklopa “Kolokviji na IJS” v letu 2020/21, ki bo izjemoma v četrtek, 12. novembra 2020, ob 13. uri.

Dr. Alison Campbell vodi irski urad za prenos znanja Knowledge Transfer Ireland (KTI) v Dublinu. Na predavanju z naslovom “Prenos znanja – občutljivo ravnotežje”, ki bo potekalo v angleščini, bo predstavila svoje izkušnje pri prenosu znanja, ki ga vse bolj razumemo kot tretje poslanstvo javnih raziskovalnih organizacij. Kaj natanko vključuje in kako učinkovito je, je odvisno od vrste dejavnikov. Predstavila bo glavne kanale za prenos znanja, njihovo uravnoteženost in dejavnike, od katerih so odvisni. Posvetila se bo elementom, ki zagotavljajo uspeh prenosa, in se vprašala, kaj uspeh sploh je. Naposled se bo dotaknila še novih trendov pri prenosu znanja in posledic, ki jih utegnejo imeti.

Predavanje bo v spletnem konferenčnem sistemu Zoom. Udeležite se ga tako, da v brskalnik prenesete naslov: https://fmf-uni-lj-si.zoom.us/j/99652146131?pwd=WnJlanhkUzNSaHhjMm9wQnBkN2dkQT09 in vtipkate geslo 876849.

Predavanje lahko spremljate tudi na Youtubu na spletnem naslovu https://youtu.be/WmF-fDBoKik. Napovednik predavanja najdete tudi na naslovu http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev, posnetke preteklih predavanj pa na http://videolectures.net/kolokviji_ijs.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Lepo vabljeni!