10. decembra, 2020

Razpis ONTOCHAIN za internetne inovatorje 15. 1. 2021, svetovni splet

Evropski projekt ONTOCHAIN deluje pod okriljem skupnosti Next Generation Internet (NGI) in aktivno spodbuja inovatorje k razvoju rešitev na osnovi verižnih blokov. Poudarek bo na programskih rešitvah za izgradnjo ekosistema in interneta naslednje generacije, kjer bodo v ospredju zaščita zasebnosti, vključevanje, odprtost, zaupanja vredne vsebine in izmenjava informacij, različne storitve in podobno.

Z rešitvami bo možno sodelovati na treh razpisih, od katerih je prvi že na voljo ter se usmerja v funkcionalne in tehnične specifikacije. Sprva bo izbranih 18 projektov, izmed katerih se jih bo 6 uvrstilo v naslednji krog. Udeleženci bodo deležni podpornega programa v trajanju do 7 mesecev, do 123 tisoč evrov sredstev, mentoriranja in dostopa do vrhunske infrastrukture.

Sodelujejo lahko raziskovalci in inovatorji iz podjetij, akademskih institucij itd. Podrobnosti o razpisu, temah za sodelovanje in pogojih, so na voljo na spletni strani oziroma v letaku. Rok za prijavo je 15. januar 2021 do 17:00 (CET).