Konferenca PODIM 2015 | Maribor, hotel Habakuk, 13. in 14. maj 2015

Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu “Jožef Stefan” je tudi letos partner konference PODIM.
 
PODIM 2015 bo povezoval start-upe in uveljavljena podjetja!
Samo enkrat letno se v Sloveniji, celo v širši Alpe Adria regiji, zgodi, da se na enem mestu sreča več kot 600 start-up in uveljavljenih podjetnikov iz več kot 10 držav. Govorimo seveda o konferenci PODIM – dvodnevni, intenzivni izobraževalno-motivacijski podjetniški izkušnji in eni največjih konferenc o inoviranju, podjetništvu in sodobnih poslovnih praksah v Alpe-Adria regiji. Tudi letos bo svoje znanje in izkušnje na odru delilo več kot 50 globalno uveljavljenih govornikov – podjetnikov, investitorjev in poslovnih gurujev, letošnja osrednja tema pa bo povezovanje in sodelovanje med start-upi in velikimi uveljavljenimi podjetji.
 
Kako do uspešnih start-upov in inovativnih agilnih velikanov?
Sodelovanje start-up in uveljavljenih podjetij prinaša številne obojestranske prednosti in koristi. Vsako veliko, uspešno podjetje, se mora zaradi pritiskov trga oz. potrebe po nenehnem inoviranju obnašati kot start-up podjetje ter zasledovati načela vitkega in agilnega podjetništva. Po drugi strani pa bi si moralo vsako start-up podjetje želeti postati uspešno, veličastno in vodilno podjetje v svoji panogi.
 
Rezervirajte si v koledarju 13. in 14. maj
Takšni viziji sledi tudi vsebina letošnje konference PODIM 2015. Prvi dan bo tako namenjen nasvetom, kako iz garažnega start-up podjetja zgraditi uspešno globalno podjetniško zgodbo, drugi dan pa najboljšim praksam in znanjem, kako lahko povezovanje vseh tipov podjetij poveča njihov inovacijski potencial in pospeši globalno rast.
 
Vsebinski sklopi za nova znanja in poslovne povezave
Med letošnjimi najpomembnejšimi vsebinskimi sklopi konference tako izpostavljamo:

  • PODIM Challenge: predstavitve obetavnih start-up podjetnikov več kot 30 uglednim domačim, regionalnim in mednarodnim investitorjem ter organizacija osebnih srečanj med investitorji in start-upi.
  • PODIM 1:1: osebna srečanja obetavnih start-upov s ključnimi govorniki konference, ki bodo podjetnikom s svojimi nasveti, kontakti in usmeritvami lahko pomagali pri globalni širitvi.
  • PODIM Speed dating: letošnja novost bo mreženje med uveljavljenimi in start-up podjetij.
  • PODIM večerno zabavo, mreženje med odmori in druge aktivnosti, ki udeležencem konference omogočajo, da spoznajo čim več ljudi in pridobijo čim več novih poslovnih povezav.
  • Tradicionalni slavnostni zaključek tekmovanja Start:up Slovenija 2015, na katerem bomo predstavili finaliste in razglasili zmagovalca, ki bo prejel naziv Start:up leta 2015.

 
Znanih je prvih 10 govornikov konference
 

 
Na konferenci PODIM 2015 bo nastopilo več kot 40 uspešnih podjetnikov, poslovnežev, managerjev in podjetniških svetovalcev, med njimi tudi:

  • Tristan Pollock (ZDA) – zvezdnik ameriškega socialnega in spletnega podjetništva, ki ga je revija Forbes uvrstila na lestvico najuglednejših 30, mlajših od 30 let.
  • Mike Bott (ZDA) – direktor ameriškega startup pospeševalnika The Brandery iz Ohia, ki ga je raziskava MIT uvrstila med 15 najboljših ameriških pospeševalnikov. Specializiran je za razvoj prebojnih marketinških strategij in izgradnjo uspešnih blagovnih znamk.
  • Gina Waldhorn (ZDA) – ustanoviteljica in COO podjetja Evol8tion, ki povezuje uveljavljene blagovne znake s start-up podjetij. Pred tem je vzpodbujala inovacije v digitalni strategiji in komunikacijskem planiranju za priznane stranke, kot so Procter & Gamble, Unilever in UPS.
  • Ari Korhonen (Finska) – Ari je eden najaktivnejših finskih poslovnih angelov in investitorjev. Ustanovitelj in direktor družbe Lagoon Capital je hkrati aktiven investitor v pospeševalnikih Seedcamp, 500 Startups in Spintop Ventures.
  • Jan Kennedy (Nemčija) – Jan Kennedy je direktor Akademije za korporativno podjetništvo (AfCE), ki velikim podjetjem pomaga pridobiti, zadržati in razviti inovacijski potencial (”innovation mojo”).

 

 

  • Michael Gross (Nemčija) – je izvršni direktor VC-POINT GmbH in T+I Technologie und Innovations Consult GmbH. Michael je bil odgovoren za poslovno načrtovanje in prevzeme v šestih skladih tveganega kapitala ter kapitalske investicije v več kot 120 podjetjih.
  • Ivan Ivanković (Hrvaška) – Ivan Ivanković je strokovnjak za razvoj novih dejavnosti pri Hrvaškemu Telekomu in soustanovitelj start-up podjetja Squee. Na svoji spletni strani piše o tem, kako lahko startupi in velika podjetja sodelujejo v dobro obeh.
  • Zikry Kholil (Malezija) – Mohd Zikry Kholil je soustanovitelj globalnega gibanja Incitement, ki je prisotno v 37 državah in posameznike spodbuja, da vzbujajo pozitivnost v obliki vizij, ciljev, znanja, zgodb in, v dolgem roku, uresničevanja idej.
  • Daniel de Gruijter (Malezija, Nizozemska) – Daniel de Gruijter je soustanovitelj, specialist za marketing in tekstopisec pri Incitement. Uspešno se ukvarja s socialnim podjetništvom in razvija globalno uspešne zgodbe.
  • Jonathan Cooper (ZDA, Oman, Hrvaška) – je strokovnjak za upravljanje investicij in bančništvo z več kot 15 leti izkušenj v osrednji in vzhodni Evropi, Bližnjem vzhodu in ZDA, kjer dela kot manager sklada tveganega kapitala ter kot svetovalec za združitve in prevzeme.

 
Več o govornikih in programu konference najdete na spletni strani www.podim.org.
 
Popust za zaposlene na Institutu “Jožef Stefan”
Zaposleni na Institutu “Jožef Stefan” pri prijavi uporabite kodo IJS2015 in upravičeni boste do 20% popusta na ceno vstopnic!
 
Organizatorji
Konferenco PODIM 2015 organizirajo partnerji Iniciative Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRIT, kot promocijskim partnerjem in Univerzo v Mariboru z Razumom. Iniciativa Start:up Slovenija združuje najpomembnejše deležnike slovenskega podjetniškega ekosistema. Nosilca sta Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani Iniciative so Primorski tehnološki park, RCR Zasavje, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije. Pridruženi člani inovativnega podpornega okolja: SAŠA inkubator, Podjetniški inkubator Spodnjega Podravja in Klub mladih podjetnikov Novo mesto. Generalni pokrovitelj konference je Nova KBM, medtem ko je generalni telekomunikacijski partner Si.mobil.