12. marca, 2021

Dan odprtih vrat na Institutu ”Jožef Stefan” 27. 3. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: Dan odprtih vrat 2021 Instituta ”Jožef Stefan” na daljavo 

ORGANIZATOR: Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ”Jožef Stefan”

TERMIN: 27. marec 2021, 9:00-14:00

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: S tradicionalnimi Dnevi Jožefa Stefana v zaključku marca vsako leto obeležujemo spomin na izjemnega slovenskega fizika, Jožefa Stefana, po katerem je poimenovan fizikalni zakon o sevanju in največji raziskovalni inštitut pri nas. Sobotni termin je namenjen Dnevu odprtih vrat, ki bo letos zaradi epidemioloških razmer potekal na daljavo. Obiskovalci se bodo lahko preko spleta pobliže seznanili z delom znanstvenikov in raziskovalcev. 

Preko posameznih predstavitev boste s strani raziskovalcev na zanimiv in poljuden način prejeli odgovore o vesolju, življenju in sploh vsem, svetu v malem, na kakšen način gradimo sodoben svet, atomih in molekulah, Higgsovem bozonu, čipih in življenju, o stiku naravnega in digitalnega, v prav posebnem programu pa bodo osrednjo vlogo odigrali roboti in privlačni eksperimenti, za nameček pa si boste lahko na daljavo ogledali še predstavitev jedrskega reaktorja TRIGA.

Vsebine bodo zajete v naslednjih vsebinskih sklopih:
1.    Snov, internet, biotehnologija
2.    Biologija, kemija, fizika
3.    Znanje, sistemi, materiali, okolje
4.    Energija

Vsak sklop se bo pričel ob polni uri in bo trajal eno uro, v kateri se bodo zvrstile tri predstavitve (v trajanju 20 minut).

Udeležba na virtualnih predstavitvah je brezplačna.

REGISTRACIJA: za udeležbo je na voljo do 24. marca 2021 preko prijavnega obrazca, v katerem lahko izberete, katere vsebine vas zanimajo. Prijavljeni udeleženci boste po elektronski pošti prejeli povezavo do želenega programskega sklopa, do katerega boste lahko dostopali preko aplikacije Zoom. Število mest je omejeno, zato vas bomo v primeru zapolnitve mest preusmerili na naslednji prosti termin/predstavitev/vsebinski sklop.

DODATNE INFORMACIJE: o Dnevu odprtih vrat lahko pridobite na uradni spletni straniVse udeležence naprošamo, da v okviru obiska na daljavo ne snemajo ali fotografirajo predstavljenih vsebin.