12. aprila, 2021

Razpis EIT Digital za podjetne raziskovalce 12. 5. 2021, svetovni splet

EIT Digital podpira podjetniške ekipe iz raziskovalnih organizacij in industrije pri lansiranju novih podjetij in izdelkov v agilnih 12-mesečnih projektih, imenovanih inovacijske dejavnosti. Te dejavnosti so vključene v evropski ekosistem EIT Digital in prejemajo finančne vložke v razvoj njihove tehnologije, pridobitev prvih kupcev in privabljanje vlagateljev.

Nov razpis EIT Digital Innovation Factory je bil objavljen 6. aprila 2021 in je namenjen podjetniškim ekipam za razvoj njihovih zagonskih podjetij, s katerim bodo pridobila možnost so-investiranja za napredne tehnološke rešitve in dostop do razvejanega EIT Digital ekosistema, investitorjev in partnerjev. Rok za prijavo je 12. maj 2021.

Razpis EIT Digital Innovation Factory vključuje naslednji splošni opciji:

1. Venture creation (možnost so-investiranja v visokotehnološke projekte ter podporo pri enoletnem financiranju projekta, v okviru katerega se bo razvilo MVP (minimum viable product) in se ga predstavilo na trgu)
2. Venture boost (dostop do EIT digitalnega ekosistema, investitorjev in partnerjev z vidika tehnologij in novih prodajnih kanalov)

Program je zasnovan na način, da se pri uresničenju podjetniške ideje povežejo različni partnerji (podjetja, investitorji, ponudniki tehnologij …). EIT Digital vloži sredstva v projekt/podjetje, a pri tem ohrani vlogo pasivnega delničarja in ne zavzame aktivne vloge pri neposrednem upravljanju podjetja.

V nizu dogodkov bi še posebej opozorili na:

– 14. april 2021; 9:00-17:00: Dvostranska srečanja za iskanje partnerjev za pripravo in oddajo vlog (registracija je že na voljo)

Podpora Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT)

Za podporo podjetnim raziskovalcem z ambicijo ustanovitve odcepljenega podjetja nudimo na CTT podporo pri prijavi na omenjeni razpis EIT Digital.

Vabimo vas, da nas o vašem interesu obvestite s kratkim sporočilom na tehnologije@ijs.si in si obenem rezervirajte čas za informativni dan. Povabili vas bomo na sestanek s skrbnikom vašega primera na CTT oziroma vam ga bomo dodelili, če ga morebiti še nimate. V naslednjih korakih vas bomo pripravili na predstavitev (pitch), povezovanje z EIT Digital in za prjiavo na razpis.