Obzorje 2020 – Priprava in izvedba projektov s poudarkom na kvalitetnem upravljanju s projektnimi rezultati, inovacijami in intelektualno lastnino

Vljudno vas vabimo na delavnico Obzorje 2020 – Priprava in izvedba projektov s poudarkom na kvalitetnem upravljanju s projektnimi rezultati, inovacijami in intelektualno lastnino, ki ga organizirata Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu “Jožef Stefan” in Univerza v Ljubljani v sodelovanju z organizacijo IPR Helpdesk. Delavnica bo potekala v petek, 25. 9. 2015 med 9.00 in 13.00 uro v Veliki predavalnici IJS na Jamovi cesti 39 v Ljubljani.
 
Delavnica je namenjena raziskovalcem in raziskovalkam, podjetjem ter drugim, ki ste vključeni v pripravo projektnih predlogov Obzorje 2020, vsebinsko sodelovanje pri projektih ter njihovo vodenje in promocijo ali koriščenje projektnih rezultatov.
 
Vsebina bo predstavljena v treh sklopih:
 
1. Modul: Priprava projektne prijave (Addressing IP, Impact and Innovation during the preparation of H2020 project proposal);
2. Modul: Izvajanje projekta (Practical management of IP and innovation during the implementation of projects);
3. Modul: Upravljanje s projektnimi rezultati (Exploitation of project results to maximise impact (strategies, business models, case studies).
 
Predaval bo strokovnjak s področja, dr. Eugene Sweeney, ki ima trideset let izkušenj na področju komercializacije intelektualne lastnine, raziskav ter prenosa rezultatov v industrijo. Je ocenjevalec projektov EU ter član več odborov za standardizacijo inovacijskega menedžmenta. Predavanje bo potekalo v angleščini. Potrebno je predhodno osnovno poznavanje sheme Obzorje 2020.
 
Udeležba je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest, so obvezne prijave pred 18. septembrom preko naslednje povezave.
 
Odmor med moduli bo odlična priložnost za vzpostavljanje novih vezi med raziskovalci IJS, UL, podjetji in drugimi.
 
Lepo vabljeni k udeležbi!
 
Več informacij:
 
E-pošta: tehnologije@ijs.si  
Tel.: +386 1 477 3224
 
E-pošta: Tjasa.Nabergoj@uni-lj.si
Tel.: +386 1 2418 666
 
 
 
V sodelovanju z: