19. maja, 2021

14. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (ITTC) 7.-8. 10. 2021, Institut ”Jožef Stefan”

Center za prenos tehnologij in inovacij s partnerji organizira Mednarodno uveljavljeno konferenco ITTC – International Technology Transfer Conference, ki bo v 14. izvedbi znova povezala strokovnjake za prenos tehnologij, raziskovalce, podjetnike, politične odločevalce in predstavnike podpornega okolja.

Po zgledu iz preteklih let bodo v raznolikem programu izvedeni naslednji programski sklopi:

1. Uvodna predavanja o premagovanju tehnoloških izzivov na poti od razvoja ideje h končnemu produktu/storitvi s pomočjo Proof-of-Concept (PoC) financiranja.
2. Tekmovanje za izbor najboljše inovacije s tržnim potencialom, ki prihaja z javnih raziskovalnih organizacij. Najbolje ocenjena ideja/predstavitev s strani mednarodne komisije bo prejela nagrado v višini 2.500 evrov. Prijava za sodelovanje do 31. avgusta 2021.
3. Predstavitev znanstvenih prispevkov o prenosu tehnologij in intelektualni lastnini. Prijava za sodelovanje do 17. avgusta 2021.
4. Okrogla miza o upravljanju intelektualne lastnine s strokovnjaki in podjetniki
5. Predstavitev uspešnih raziskovalnih projektov, financiranih z javnimi sredstvi, in možnosti njihove (nadaljnje) komercializacije.
6. Podelitev prestižnih nagrad WIPO Medal for Inventors in WIPO IP Enterprise Trophy
7. Dvostranska virtualna srečanja med raziskovalci in podjetniki (R2B – Research-to-Business) za raziskovalno-poslovna sodelovanja. Prijava do 5. oktobra 2021.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

REGISTRACIJA: za udeležbo na konferenci je na voljo na Eventbrite strani.

DODATNE INFORMACIJE: o konferenci, programu, predavateljih in posameznih sklopih (z dokumentacijo za morebitno prijavo) so dostopne na uradni spletni strani konference.