12. novembra, 2021

Obisk predstavnikov korejskega združenja KIPA na IJS

Na Institutu ”Jožef Stefan” (IJS) smo v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij (CTT) v ponedeljek, 8. novembra 2021, gostili predstavnike korejskega združenja Korea Invention Promotion Association (KIPA)Jun-ho Ko (predsednik), dr. Ki-young Ko (specialist za prenos intelektualne lastnine) in Do-won Lee (področna direktorica).

Začetki združenja segajo v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, danes pa je združenje aktivno na področju sistematične in učinkovite promocije inovacijskih projektov in inovacijske dejavnosti, komercializacije in financiranja v povezavi z intelektualno lastnino, prav tako pa s svojimi aktivnostmi podpirajo mala in srednje velika podjetja. Pomemben segment njihovega dela obsega izobraževanje in razvoj kulture na področju intelektualne lastnine. Kot povezovalni akter sodelujejo s podjetji in korporacijami, mladimi in študenti ter splošno javnostjo, obenem pa upravljajo s spletnim tehnološkim trgom intelektualne lastnine. KIPA deluje pod okriljem Korea Intellectual Property Office (KIPO).

Na srečanju z dr. Špelo Stres, mag. Marjeto Trobec in mag. Robertom Blatnikom iz CTT so gostje iz Koreje pobliže spoznali Institut ”Jožef Stefan”, predstavili področja delovanja KIPA, izmenjali informacije o vlogi in pomenu prenosa tehnologij v Koreji in Sloveniji ter preučili možnosti povezovanja obeh institucij in vzpostavitve sodelovanja.

Obisk predstavnikov korejskega združenja KIPA na IJS:  Jun-ho Ko (predsednik, KIPA) in dr. Špela Stres (CTT)