13. aprila, 2022

Delavnica Mladi upi 2022

V četrtek, 7. aprila 2022, smo na Centru za prenos tehnologij in inovacij (CTT) pripravili podjetniško delavnico za (mlade) raziskovalke in raziskovalce, študente in študentke ter druge zainteresirane, ki so se želeli pobliže spoznati s temeljnimi vsebinami za začetek uspešne poslovne poti oziroma uresničitve raziskovalne ideje v poslovnem svetu. Spletne delavnice se je udeležilo preko 20 udeležencev z Instituta ”Jožef Stefan” ter drugih slovenskih javnih raziskovalnih organizacij in fakultet.

Štiriurna delavnica je postregla s paleto raznovrstnih vsebin od (zaščite) pravic intelektualne lastnine, možnosti financiranja inovacijsko-ustvarjalnega procesa, vzpostavljanja partnerstev v domačem in mednarodnem okolju, in vse do zasnove poslovnega modela, njegove predstavitve pred investitorji (pitch), finančnimi vidiki poslovanja in pomenom odcepljenih podjetij v okviru javnih raziskovalnih organizacij.

Izvedba tradicionalne delavnice sledi viziji CTT za aktivno podporo raziskovalni skupnosti pri prenosu raziskovalno-razvojnih idej na trg.