3. oktobra, 2022

Uspešna izvedba 5. Stičišča znanosti in gospodarstva na 54. MOS

Med 14. in 18. septembrom 2022 je na 54. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS) potekalo 5. Stičišče znanosti in gospodarstva, na katerem se je slovenski in mednarodni javnosti predstavilo več kot 40 sodelujočih raziskovalnih organizacij in podjetij z več kot 100 inovacijami.

Med njimi so bili tudi raziskovalni odseki Instituta ”Jožef Stefan”: Odsek za fiziko nizkih in srednjih energij, Odsek za elektronsko keramiko, Odsek za nanostrukturne materiale in Odsek za kompleksne snovi, vključno s Centrom za prenos tehnologij in inovacij.

Obisk je bil v primerjavi z izvedbami v preteklih letih največji doslej. S tem se je uresničilo temeljno poslanstvo dogodka – predstavitev in seznanjanje s sodobnimi tehnologijami ter vzpostavljanje možnosti sodelovanja med raziskovalnimi organizacijami in podjetji.

Sam dogodek je potekal pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, pri čemer je že od samega začetka vodja projekta Janez Škrlec, nekdanji član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije, ustanovitelj Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS ter prejemnik številnih visokih priznanj za povezovanje znanosti in gospodarstva.