13. oktobra, 2022

Podelitev priznanj letošnjim nagrajencem 15. ITTC na Institutu ”Jožef Stefan”

Na Institutu ”Jožef Stefan” bo 14. oktobra 2022 ob 12. uri ob zaključku letošnje multikonference Informacijska družba IS2022 v Veliki predavalnici potekala svečana podelitev nagrad in priznanj. Med njimi bodo tudi nagrajenci 15. Mednarodne konference o prenosu tehnologij (International Technology Transfer Conference, ITTC), ki je v hibridni obliki potekala v sredo, 12. oktobra 2022, na osrednji lokaciji IJS in preko svetovnega spleta.

Inovaciji z največjim tržnim potencialom z javnih raziskovalnih organizacij tokrat prihajata iz Slovenije in Poljske. Maja Grdadolnik, Blaž Zdovc, David Pahovnik in Ema Žagar s Kemijskega inštituta bodo nagrajeni za tehnologijo From polyurethane waste to high value added raw materials, Paweł Kołakowski in Grzegorz Rutkowski iz poljske Gdynia Maritime University pa za tehnologijo Innovative equipment of intervention/service watercraft: Mobile Electromagnetic Mooring System and Batychron. Skupna denarna nagrada bo razdeljena med obe skupini – 2000 evrov slovenskim raziskovalcem in 500 evrov poljskim raziskovalcem.

Že tretjič zapored bosta podeljeni nagradi Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (World Intellectual Property Organisation, WIPO):

  • WIPO Medal for Inventors  prof. dr. Miranu Mozetiču z Instituta ”Jožef Stefan in soustanovitelju Plasmadis d. o. o., odcepljenega podjetja Instituta ”Jožef Stefan”, za izjemno povezovanje raziskovalne dejavnosti s praktično uporabo v gospodarstvu,
  • WIPO IP Enterprise Trophy podjetju Elan d. o. o. za njihove dosežke na področju inovativnosti v zadnjih desetih letih, aktivno sodelovanje z raziskovalnimi organizacijami in umestitvi številnih novih proizvodov z zaščiteno intelektualno lastnino na trg.

Svečano podelitev bo možno spremljati tudi preko svetovnega spleta.