20. oktobra, 2022

Znani prejemniki nagrad, podeljenih v 3 sekcijah na 15. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij

Mednarodno strokovno komisijo za inovacijo z največjim tržnim potencialom z javnih raziskovalnih organizacij je najbolj prepričala skupina raziskovalcev s Kemijskega inštituta v sestavi Maja Grdadolnik, Blaž Zdovc, David Pahovnik in Ema Žagar s projektom “From polyurethane waste to high value added raw materials”. Sledila ji je skupina raziskovalcev s poljske Gdynia Maritime University s članoma Paweł Kołakowski in Grzegorz Rutkowski s projektom “Innovative equipment of intervention/service watercraft: Mobile Electromagnetic Mooring System and Batychron”.

Tekmovanja za inovacijo z največjim tržnim potencialom z javnih raziskovalnih organizacij se je udeležilo šest raziskovalnih skupin z Instituta ”Jožef Stefan”, Kemijskega inštituta, Univerze v Ljubljani (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo UL), Nacionalnega inštituta za biologijo, iz tujine pa iz Gdynia Maritime University (Poljska) in Fondazione Bruno Kessler (Italija). V ocenjevalni komisiji so bili Alexandre Massart (Blend Ventures), Jurij Giacomelli (META Ingenium), Michel Neu (CEA), Nina Urbanič (Slovenski podjetniški sklad) in Vladimir Jančič (Publikum Korpfin).

Podelitev nagrad za najboljšo inovacijo z javnih raziskovalnih organizacij v letu 2022:

dr. Špela Stres, IJS; Maja Grdadolnik, KI; Paweł Kołakowski, Gdynia Maritime University; dr. Marko Perdih, ARRS (spodaj), Blaž Zdovc, KI; dr. David Pahovnik, KI; dr. Ema Žagar, KI (zgoraj)

Foto: mag. Marjan Verč, Institut ”Jožef Stefan”, 2022

Pretekli prejemniki nagrade: http://ittc.ijs.si/past-awards/