9. junija, 2023

Stičišče znanosti in gospodarstva na 55. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva

TERMIN: 13.-17. september 2023

LOKACIJA: Celjsko sejmišče, hala L1

V okviru 55. Mednarodnega sejma obrti in podjetništva (55. MOS) bo potekalo tradicionalno Stičišče znanosti in gospodarstva s predstavitvami vrhunskih tehnologij, inovacij, procesov, izdelkov, novodobnih poklicev in sodobnih programov.

Tematsko bo Stičišče vključevalo področja kot so mehanotronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, digitalizacija, digitalna transformacija, novi poslovni modeli, Industrija 4.0 s prihajajočo Industrijo 5.0 in ”Družbo 5.0”, mikro- in biotehnologije, nove materiale, vesoljske tehnologije, ipd.

Na razstavnem prostoru se boste lahko seznanili z delom in znanstvenimi dognanji poglavitnih slovenskih raziskovalnih in izobraževalnih institucij in visokotehnoloških podjetij.

Dogodek bo podobno kot v preteklih letih vodil Janez Škrlec (nekdanji član Sveta za znanost in tehnologijo) kot projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije za promocijo dosežkov slovenske znanosti ter za okrepljeno sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero.

DODATNE INFORMACIJE so dostopne v najavi Ministrstva oziroma spletni strani sejma.