4. septembra, 2023

Predstavitev Instituta ”Jožef Stefan” na Stičišču znanosti in gospodarstva (55. MOS)

Na 55. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva (MOS) med 13. in 17. septembrom 2023 se bo na Celjskem sejmišču (hala L1) na tradicionalnem dogodku ”Stičišče znanosti in gospodarstva” možno seznaniti z visokotehnološkimi inovacijami, novimi tehnologijami, novimi materiali in tehnološkimi procesi s področij elektronike, mehanotronike, robotike, bionike, energetike, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, digitalizacije, industrije 4.0 in 5.0 ter družbe 5.0, prav tako pa tudi z novimi poklici in perspektivnimi izobraževalnimi programi.

Na razstavnem prostoru Stičišča si bo moč pobliže ogledati inovacije in tehnologije slovenskih raziskovalnih institucij, fakultet in podjetij.

Med njimi se bo predstavil tudi Institut ”Jožef Stefan” z različnimi raziskovalnimi odseki na področjih kot so elektronska keramika, senzorski sistemi in aktuatorji, novi materiali ipd.

Vljudno vabljeni k obisku ”Stičišča znanosti in gospodarstva”!

Dogodek ”Stičišče znanosti in gospodarstva” od leta 2016 vodi Janez Škrlec kot projekt Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.