Vabljeni na Roadshow Ljubljana 2016!

Na Institutu “Jožef Stefan” bo 29. marca 2016 od 9. ure naprej potekal Roadshow Ljubljana, ki ga organizira Iniciativa Start:up Slovenija. Roadshow Ljubljana je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Na dogodku bodo predstavljene možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja, zakaj sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj.
 
Program bo obsegal:

  • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo s trga.
  • Predstavitev programov Slovenskega podjetniškega sklada za start-upe v letu 2016 in produktov P2, SK75 ter SK200 za pridobitev zagonske spodbude v višini 54.000 € (P2), konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
  • Predstavitev tekmovanja Start:up Slovenija, ki želi prepoznati najboljša start-up podjetja v najzgodnejši razvojni fazi (problem – rešitev) in jih strokovno in medijsko podpreti. Sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija je obvezen pogoj za prijavo na razpis za zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniška sklada. Podjetje mora biti pravno formalno ustanovljeno v Sloveniji, in sicer med 1.1.2015 in 29.2.2016 (upošteva se datum registracije podjetja na sodišču).
  • Predstavitev ponudbe lokalnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.
  • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja.

 
Na dogodku se boste lahko pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih, sodelavci Iniciative Start:up Slovenia pa bodo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.
 
Program:
 
9.00 – 9.05 | Dobrodošlica
Lea Kane, Institut Jožef Sefan
 
9.05 – 9.30 | Vitko in agilno
Kako pri razvoju produkta zagotoviti hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trg.
Aljoša Huber, IntelPlan d.o.o.
 
9.30 – 10.15 | Tekmovanje Start:up Slovenija in javna podpora za start-upe v 2016
Predstavitev produktov P2, SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada, tekmovanja Start:up Slovenija in pred-selekcijskega postopka za sodelovanje.
Jure Verhovnik, Iniciativa Start:up Slovenija
 
10.15 – 11.00 | Izkušnje iz prve roke
Podjetniški pogovor o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju podjetja.
Aljoša Huber, IntelPlan d.o.o.
 
11.00 – 12.00 | Vprašanja in odgovori, osebno svetovanje in druženje
Odgovori na vprašanja povezana s produkti P2, SK75 in SK200 in tekmovanjem Start:up Slovenija.
 
Vprašanja lahko pošljete tudi na elektronski naslov faq@startup.si
 
Udeležba na dogodku je brezplačna, za prijavo in več informacij pa kliknite tukaj.
 
Vljudno vabljeni!