Vabljeni na Roadshow Ljubljana 2016! | Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu "Jožef Stefan"

Vabljeni na Roadshow Ljubljana 2016!

Na Institutu “Jožef Stefan” bo 29. marca 2016 od 9. ure naprej potekal Roadshow Ljubljana, ki ga organizira Iniciativa Start:up Slovenija. Roadshow Ljubljana je odlična priložnost za vse posameznike, ekipe in podjetja z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Na dogodku bodo predstavljene možnosti za pridobitev denarnih sredstev za uspešen zagon in razvoj podjetja, zakaj sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ter kje pridobiti potrebno znanje in izkušnje za hitrejši podjetniški razvoj.
 
Program bo obsegal:

  • Predstavitev vitkih in agilnih metod izgradnje produkta, ki vam zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo s trga.
  • Predstavitev programov Slovenskega podjetniškega sklada za start-upe v letu 2016 in produktov P2, SK75 ter SK200 za pridobitev zagonske spodbude v višini 54.000 € (P2), konvertibilnega posojila v višini 75.000 € (SK75) ali javne lastniške investicije v višini 200.000 € (SK200).
  • Predstavitev tekmovanja Start:up Slovenija, ki želi prepoznati najboljša start-up podjetja v najzgodnejši razvojni fazi (problem – rešitev) in jih strokovno in medijsko podpreti. Sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija je obvezen pogoj za prijavo na razpis za zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniška sklada. Podjetje mora biti pravno formalno ustanovljeno v Sloveniji, in sicer med 1.1.2015 in 29.2.2016 (upošteva se datum registracije podjetja na sodišču).
  • Predstavitev ponudbe lokalnega podjetniškega ekosistema za vaš podjetniški razvoj.
  • Pogovor z uspešnim podjetnikom o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju njegovega podjetja.

 
Na dogodku se boste lahko pogovorili o najpogostejših vprašanjih in dilemah podjetnikov, ki se odločajo za sodelovanje v predstavljenih programih, sodelavci Iniciative Start:up Slovenia pa bodo osebno svetovali glede priprave in oddaje vloge na razpise in prijave na tekmovanje.
 
Program:
 
9.00 – 9.05 | Dobrodošlica
Lea Kane, Institut Jožef Sefan
 
9.05 – 9.30 | Vitko in agilno
Kako pri razvoju produkta zagotoviti hiter napredek in neposredno povratno informacijo iz trg.
Aljoša Huber, IntelPlan d.o.o.
 
9.30 – 10.15 | Tekmovanje Start:up Slovenija in javna podpora za start-upe v 2016
Predstavitev produktov P2, SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada, tekmovanja Start:up Slovenija in pred-selekcijskega postopka za sodelovanje.
Jure Verhovnik, Iniciativa Start:up Slovenija
 
10.15 – 11.00 | Izkušnje iz prve roke
Podjetniški pogovor o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju podjetja.
Aljoša Huber, IntelPlan d.o.o.
 
11.00 – 12.00 | Vprašanja in odgovori, osebno svetovanje in druženje
Odgovori na vprašanja povezana s produkti P2, SK75 in SK200 in tekmovanjem Start:up Slovenija.
 
Vprašanja lahko pošljete tudi na elektronski naslov faq@startup.si
 
Udeležba na dogodku je brezplačna, za prijavo in več informacij pa kliknite tukaj.
 
Vljudno vabljeni!