10. ITTC konferenca uspešno zaključena

banner
 
S podelitvijo nagrade za najboljšo inovacijo iz JRO v letu 2017 ter nagrade za najboljše SciChallenge plakate se je uspešno zaključila 10. mednarodna Konferenca o prenosu tehnologij, ki je potekala v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ”Jožef Stefan”.
 
Nagrado v višini 2.500 EUR za najboljšo inovacijo sta prejela Luka Suhadolnik, univ. dipl. inž. metal. in mater. in prof. dr. Miran Čeh z ekipo z Odseka za nanostrukturne materiale na IJS, za njihovo rešitev »PurAir«.
 
Na konferenci je bilo prisotnih več kot sto obiskovalcev, ki so med drugim prisluhnili odličnima govorcema: dr. Andreji Umek Venturini in g. Krystianu Gurbanu. Na konferenci je bilo izvedenih 60 dvostranskih sestankov med 45 podjetji in raziskovalci.
 
V okviru projekta Scale(up)Alps je potekala tudi okrogla miza, ki jo je moderirala Larisa Vodeb iz OZS. Na okrogli mizi so predstavniki uspešnih, visokotehnoloških podjetij Simon Mandelj, GEM motors d.o.o., Andraž Logar, 3fs d.o.o. in Primož Cigler ProteusNet d.o.o., predstavili uspešne zgodbe o svojih podjetjih.
 
V sklopu konference Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi 2017 smo sodelavci Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ”Jožef Stefan” predstavili tudi dva članka: Projekt SciChallenge – spodbujanje znanosti med mladimi s pomočjo spletnih orodij, avtorjev Tomaža Lutmana in dr. Špele Stres ter Promoviranje STEM disciplin med mladimi, avtoric Urške Mrgole in dr. Špele Stres.
 
Ob tej priložnosti se sodelavci CTT zahvaljujemo Odseku za inteligentne sisteme na Institutu “Jožef Stefan”, glavnemu organizatorju multikonference Information Society 2017 ter celotnemu organizacijskemu odboru.
Najlepša hvala tudi podpornim partnerjem 10. ITTC konference, ocenjevalni komisiji, sodelujočim tekmovalcem ter vsem vam obiskovalcem, ki ste s svojim obiskom podprli konferenco.

 
NAJLEPŠA HVALA IN ISKRENE ČESTITKE!
 
Sporočilo za javnost (PDF, 723KB)