9. avgusta, 2018

11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

 

 

 

 

 

 

 

 

Center za prenos tehnologij in inovacij organizira 11. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij, ki bo potekala med 08. – 12. 10. 2018 na Institutu »Jožef Stefan«, v okviru multikonference Informacijska družba 2018 (Information Society 2018). 11. ITTC Konferenca, ki vključuje tudi podporne partnerje, v okviru svojega programa ponuja številne priložnosti sodelovanja med podjetniki in raziskovalci. Na konferenci bodo predvidoma obravnavane sledeče tematike:

– Kako lahko KET Tehnološki centri (KET TC) pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj               popolnoma novih industrij?
– Kako lahko KET TC pomaga premostiti evropsko “Dolino smrti”?
– Kako povečati s KET povezano proizvodnjo v EU in kako lahko KET TC in industrija bolje sodelujejo pri povečanju izkoriščanja patentov znotraj EU?

R2B SESTANKI
Tradicionalna B2R srečanja potekajo v obliki vnaprej dogovorjenih sestankov med predstavniki podjetij in raziskovalcev in predstavljajo temelj za prihodnje sinergije za prenos inovacij v gospodarstvo. Večina preteklih udeležencev je s področij ICT, fizike, materialov, okolja, robotike, biotehnologije ter proizvodnje.

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO INOVACIJO
Tudi letošnja 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij – 11. ITTC organizira Tekmovanje za najboljšo inovacijo v letu 2018 na javnih raziskovalnih organizacijah. Prijavitelji bodo lahko svoje ideje predstavili ocenjevalni komisiji, ki jih bo v skladu z vnaprej objavljenimi kriteriji ter osebno predstavitvijo inovacije (Pitchi) ocenila in izbrala zmagovalca, ki bo prejel denarno nagrado.

Več o 11. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij si lahko preberete na spletni strani konference: 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij.

Vljudno vabljeni!