15. oktobra, 2018

Raziskovalno delo se je predstavilo v soju bakel in sveč

 
 

Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožev Stefan« je v sodelovanju z raziskovalnimi odseki na Institutu, v petek, 28. septembra 2018, organiziral Večer odprtih vrat na Institutu »Jožef Stefan«. Večer odprtih vrat je bil del projekta »Noč ima svojo moč«, vseevropske akcije ob Evropski noči raziskovalcev. Na noč raziskovalcev se širom Evrope široko odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

V petek zvečer so si obiskovalci Večera odprtih vrat na Institutu “Jožef Stefan” v soju bakel in sveč lahko ogledali dosežke in laboratorije številnih raziskovalnih odsekov, dokumentarne filme o raziskovalnem delu, atraktivne in poučne predstave eksperimentov ter se pogovarjali z domačimi in tujimi raziskovalci. Obiskalo nas je veliko obiskovalcev, predvsem družin. Obiskovalci so bili najbolj zadovoljni z možnostjo, da so si lahko ogledali svet za zidovi Instituta, ki jim sicer ni dostopen – še posebej ne v tako romantičnem vzdušju, kot tudi to, da so lahko raziskovalcem osebno zastavljali vprašanja.

Utrinke z letošnjega Večera odprtih vrat na Institutu “Jožef Stefan” si lahko ogledate spodaj. Dogajanje v petek, 28. septembra 2018, v okviru celotnega konzorcija Noč ima svojo moč pa si lahko ogledate na tej povezavi.