29. oktobra, 2018

Uspešni tradicionalni R2B sestanki na 11. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij

 

Med 8. in 10. oktobrom 2018 smo v okviru 11. Mednarodne konference o prenosu tehnologij, ki je potekala v okviru multikonference Information Society 2018, na Centeru za prenos tehnologij in inovacij na Institutu “Jožef Stefan” organizirali že tradicionalne R2B (Research-to-Business) sestanke.

Na sestankih so se lahko predstavniki raziskovalnih organizacij in podjetij pogovarjali o morebitnih razvojnih rešitvah, invencijah in komercialno zanimivih tehnologijah. Tovrstni sestanki predstavljajo izjemno priložnost za vzpostavitev bodočih raziskovalnih sodelovanj in poslovnih sinergij.

Letošnji R2B sestanki so bili izredno uspešni, saj se jih je v treh dneh udeležilo 43 udeležencev iz 6 držav (Slovenije, Italije, Belgije, Velike Britanije, Poljske in Združenih držav Amerike). Opravljenih je bilo 40 sestankov.

Udeleženci so bili z organizacijo dogodka izredno zadovoljni, posebej so pohvalili številne možnosti sodelovanja med raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom ter potrditev izkušenj, ki so lahko uporabne za evropske projekte ali če povzamemo z besedami enega od udeležencev »sestanki so bili zelo zanimivi, polni informacij, predvsem pa koristnih idej in možnosti za sodelovanje v prihodnosti.«