16. novembra, 2018

Srečanje sektorskih skupin BioChemTEch in ICT Industry & Services, Enterprise Europe Network

 

Center za prenos tehnologij in inovacij je 9. in 10. 10.  2018 v Centru inovativnega podjetništva – NLB gostil dve sektorski skupini tehnološko podjetniške mreže Enterprise Europe Network: sektorsko skupino »BIoChemTech« in sektorsko skupino »ICT Industry & Services«. Srečanje, ki  sta ga skupaj s sodelavci organizirala dr. Levin Pal, podpredsednik in član skupine »BIoChemTech« ter mag. Robert Blatnik, član sektorske skupine »ICT Industry &Services« je potekalo v obliki dvostranskih sestankov obeh sektorskih skupin (SG2SG brokerage event), kjer so člani skupin predvsem identificirali teme za nadaljnje sodelovanje in tako izmenjevali izkušnje ter povezovali dve sicer ločeni področji delovanja. Sektorska skupina »ICT Industry & Services« je v nadaljevanju tudi obiskala izbrane raziskovalne odseke Instituta »Jožef Stefan« kot so Odsek za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko, Odsek za sisteme in vodenje in Odsek za inteligentne sisteme.

Drugi dan srečanja je bil namenjen predstavitvi predstavnikov Evropske komisije in agencije Executive Agency for SMEs (EASME). Predstavnik Evropske komisije Eoghan O´Neill je predstavil novo platformo za izmenjavo informacij o evropskih inovacijah Innovation Radar. Predstavnica agencije EASME, Robayna Alfonso Idaira je slušateljem približala priporočila agencije za delovanje sektorskih skupin in rezultate EEN. Nadvse produktivno dvodnevno srečanje se je zaključilo z opisom inovacij in načrtov za nadaljnji razvoj s pomočjo mreže EEN s strani avtorjev novih inovativnih tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij. Ves čas dogodka so imeli obiskovalci možnost ogleda razstave keramičnih materialov z aplikacijami v medicini z Odseka za nanostrukturne materiale in zložljive smučke izumitelja Jureta Franka.

Tovrstna srečanja pomenijo enkratno priložnost za povezovanje gospodarstva in znanosti v slovenskem prostoru ter postavljajo temelj številnim nadaljnjim mednarodnim sodelovanjem z organizacijami, ki jih zastopajo člani sektorskih skupin Enterprise Europe Network.