21. marca, 2019

Delavnica: Razvoj poslovnih modelov z metodo Design Thinking (1. del) 16. april 2019 ob 10:30 v Veliki predavalnici na Institutu ”Jožef Stefan”

Na Delavnico: Razvoj poslovnih modelov z metodo ”Design Thinking” (1. del) vabimo spin-out time v nastajanju in druge podjetne raziskovalce Instituta “Jožef Stefan” in drugih javnih raziskovalnih organizacij. Na dogodku sodelujejo strokovnjaki Centra za prenos tehnologij in inovacij in vabljeni zunanji strokovnjaki, partnerji centra, izkušeni podjetniki in bivši sodelavci instituta.

Dr. Rok Stritar, docent na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, strokovnjak s področja ”Design Thinking”, bo udeležencem delavnice predstavil metodologijo razvoja poslovnega modela z metodo Design Thinking. V okviru delavnice je predviden praktikum z uporabo konkretnih primerov izbranih invencij, ki jih raziskovalci načrtujejo tržiti in v ta namen razvijajo poslovni model.

Dogodek moderira: mag. Robert Blatnik, višji strokovnjak za upravljanje s tehnologijami, strokovnjak za odcepljena podjetja, koordinator dogodkov, Certified Licensing Professional – CLP.

PROGRAM (10:30 – 14:00)

–    predstavitev in utemeljitev metode “Design Thinking” kot univerzalnega pristopa za reševanje kompleksnih in slabo strukturiranih problemov, kamor spada tudi zasnova poslovnega modela podjetja,
–    uporaba ”Design Thinking” za razvoj poslovnega modela podjetja,
–    predstavitev faz poteka procesa in umestitev projektov udeležencev,
–    razumevanje in definicija izzivov kot temelja razvoja uspešnih produktov,
–    vaje iz razumevanja in definicije izzivov,
–    odgovori na konkretna vprašanja udeležencev na temo njihovih projektov.

Prijava