11. aprila, 2019

Izobraževanje EIT Food 26. 4. 2019, Severna Irska, Španija, Poljska

IME DOGODKA: EIT Food Seedbed

TERMIN: 26. april 2019

LOKACIJA: Severna Irska, Španija, Poljska

OPIS: EIT Food je konzorcij več kot 50 partnerjev, v katerem so vključena evropska podjetja, raziskovalni instituti in univerze, delujejo pa kot del European Institute of Innovation and Technology (EIT). Predstavljajo največjo evropsko iniciativo za spodbujanje inovacij v kmetijstvu.

V sklopu svojih prizadevanj organizirajo EIT Food Seedbed Pre-Accelerator Programme, kjer bodo v štirih mesecih izobraževali na eni izmed lokacij in nudili pomoč do dvajsetim skupinam, ki imajo podjetniške ideje na področju kmetijsko-živilske verige ali pa so že ustanovili zagonsko podjetje. Poleg orodij, povezav, mentorjev in strokovnega znanja, bodo udeleženci dobili vpogled v potrebe potrošnikov in v končni fazi bodo idejo privedli do točke, ko jo bo možno predstaviti trgu. Dodatni spodbudi sta tudi povračilo potnih stroškov, kot tudi možnost predstavitve poslovne ideje na zaključnem dogodku.

REGISTRACIJA: je možna preko prijavne strani do 26. aprila 2019.  Vsaka prijavljena skupina naj ima vsaj dva člana, ki razvijata idejo z velikim učinkom na zadevno področje, še niso prejeli podobne finančne spodbude za idejo, pri čemer se lahko prijavijo iz katerekoli države, zahtevana pa je prisotnost na dogodkih/izobraževanju.

DODATNE INFORMACIJE: lahko pridobite na spletni strani EIT Food.