22. februarja, 2021

Obiski IJS na daljavo med šolami dobro sprejeti

V Centru za prenos tehnologij in inovacij smo dosedanje obiske šol Instituta “Jožef Stefan”, ki jih organiziramo skupaj z odseki in centri, prilagodil zahtevam po fizični razdalji ter šolam ponudili možnost izvedbe obiska na daljavo. Obiski so bili dobro sprejeti o čemer govorijo tudi zahvale učiteljic in učiteljev. V četrtek, 18. 2. 2021, smo izvedli obisk 2 odsekov na daljavo za dijake Srednje šole Jesenice – program strojni tehnik. Koordinatorica obiska na Srednji šoli Jesenice mag. Vehar Jerman je svoje vtise strnila v sledečo zahvalo koordinatorjema:

Vaša sodelavca sta bila super, mi smo izvedeli kaj se dogaja v SLO znanosti in zadeva je bila odlična popestritev klasičnih šolskih ur. Dodano vrednost vidim tudi v tem, da »moja« mladina pri 19 vidi nekoliko starejšo »vašo« mladino, ki namerava svojo poklicno pot nameniti znanosti. Tudi v tem vidim velik plus za razširitev obzorij!
O slišanem se bomo sigurno še pogovorili, o data miningu smo se nekaj celo že – tako da, ja, zadovoljna in velik HVALA!

mag. Andreja Vehar Jerman

Na obisk, ki ga lahko izvedete od koderkoli, vabimo tudi vas. Lahko nas obiščete na Dan odprtih vrat, 27. 3. 2021, ali pa za svoj razred učencev rezervirate še proste termine konec maja 2021. Več o obiskih si preberite na spletni strani.