Odcepljena podjetja IJS nadaljujejo uspešno zagonsko pot!

Po odličnih izhodiščih, ki so si jih tri odcepljena podjetja Instituta »Jožef Stefan« zagotovila z izjemnim uspehom na prestižnem tekmovanju Start-Up Slovenija, so vsa tri podjetja uspela pri kandidiranju za nepovratna zagonska sredstva Slovenskega podjetniškega sklada SPS P2A, kar jim izboljšuje možnosti za tržni preboj z izdelki, osnovanimi na tehnologijah IJS in v primeru podjetja Inovine tudi Univerze v Ljubljani. Gre za podjetja:
 

  • Inovine, sodelavcev Odseka za sintezo materialov – K8 in Univerze v Ljubljani;
  • Plasmadis, sodelavcev Odseka za tehnologijo površin in optoelektroniko – F4 in
  • RGA, sodelavca Odseka za fizikalno in organsko kemijo – K3.

 
Veseli nas, da smo v Centru za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« lahko sodelovali z izjemnimi ekipami vseh treh podjetij in jim med drugim pomagali z nasveti pri prijavi na omenjeni razpis ter, pred tem, pri snovanju poslovnih načrtov, od prvih razgovorov o poslovni ideji, prijavah na nagrade za inovacije, stikih z investitorji, urejanju pravic intelektualne lastnine in formalizaciji sodelovanja z matičnimi institucijami. Vsem podjetniškim ekipam za ta uspeh ponosno čestitamo.
 
Predstavitve zmagovitih odcepljenih podjetij si lahko ogledate na naslednjih povezavah na video vsebine:
 
Oddaja “Prava ideja!” na RTV SLO (predstavitev podjetja Plasmadis, od minute 15:48 dalje): http://ava.rtvslo.si/predvajaj/simona-petric-podjetje-elvez/ava2.174303129/.
 
Oddaja “Prava ideja!” na RTV SLO (predstavitev podjetja RGA, od minute 22.51 dalje): http://ava.rtvslo.si/predvajaj/simona-petric-podjetje-elvez/ava2.174303129/.
 
Predstavitev podjetja Inovine med petimi finalisti tekmovanja Start.Up Slovenija: https://vimeo.com/127653500.
 
Ob tej priložnosti vabimo vse podjetniško naravnane raziskovalne skupine, da se prijavijo k razpisu za Nagrado za najboljšo inovacijo s podjetniškim potencialom, kjer so v preteklih letih sodelovale tudi vse zgoraj navedene podjetniške ekipe, kar jim je predstavljalo vir povratnih informacij za izboljševanje njihovih poslovnih načrtov.