Odcepljena podjetja IJS nadaljujejo uspešno zagonsko pot! | Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu "Jožef Stefan"

Odcepljena podjetja IJS nadaljujejo uspešno zagonsko pot!

Po odličnih izhodiščih, ki so si jih tri odcepljena podjetja Instituta »Jožef Stefan« zagotovila z izjemnim uspehom na prestižnem tekmovanju Start-Up Slovenija, so vsa tri podjetja uspela pri kandidiranju za nepovratna zagonska sredstva Slovenskega podjetniškega sklada SPS P2A, kar jim izboljšuje možnosti za tržni preboj z izdelki, osnovanimi na tehnologijah IJS in v primeru podjetja Inovine tudi Univerze v Ljubljani. Gre za podjetja:
 

  • Inovine, sodelavcev Odseka za sintezo materialov – K8 in Univerze v Ljubljani;
  • Plasmadis, sodelavcev Odseka za tehnologijo površin in optoelektroniko – F4 in
  • RGA, sodelavca Odseka za fizikalno in organsko kemijo – K3.

 
Veseli nas, da smo v Centru za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« lahko sodelovali z izjemnimi ekipami vseh treh podjetij in jim med drugim pomagali z nasveti pri prijavi na omenjeni razpis ter, pred tem, pri snovanju poslovnih načrtov, od prvih razgovorov o poslovni ideji, prijavah na nagrade za inovacije, stikih z investitorji, urejanju pravic intelektualne lastnine in formalizaciji sodelovanja z matičnimi institucijami. Vsem podjetniškim ekipam za ta uspeh ponosno čestitamo.
 
Predstavitve zmagovitih odcepljenih podjetij si lahko ogledate na naslednjih povezavah na video vsebine:
 
Oddaja “Prava ideja!” na RTV SLO (predstavitev podjetja Plasmadis, od minute 15:48 dalje): http://ava.rtvslo.si/predvajaj/simona-petric-podjetje-elvez/ava2.174303129/.
 
Oddaja “Prava ideja!” na RTV SLO (predstavitev podjetja RGA, od minute 22.51 dalje): http://ava.rtvslo.si/predvajaj/simona-petric-podjetje-elvez/ava2.174303129/.
 
Predstavitev podjetja Inovine med petimi finalisti tekmovanja Start.Up Slovenija: https://vimeo.com/127653500.
 
Ob tej priložnosti vabimo vse podjetniško naravnane raziskovalne skupine, da se prijavijo k razpisu za Nagrado za najboljšo inovacijo s podjetniškim potencialom, kjer so v preteklih letih sodelovale tudi vse zgoraj navedene podjetniške ekipe, kar jim je predstavljalo vir povratnih informacij za izboljševanje njihovih poslovnih načrtov.